Vepřové hranolky na hořčici

500 g vepřového masa (kýta, plecko)
2 plné lžíce hořčice (nejlépe dijonské)
2 velké cibule
1 smetanu ke šlehání
sůl, pepř
olej
kostka zeleninového bujonu

Vepřové hranolky na hořčici – recept

Maso nakrájíme na plátky a z plátků pak na hranolky, které osmažíme na rozpáleném oleji. Promícháváme, až se hranolky masa „zatáhnou“, tak je mírně osolíme a opepříme a podlijeme vodou. Přidáme rozdrobenou kostku zeleninového bujonu a dusíme za občasného promíchání doměkka.
Cibuli nakrájíme na půlměsíčky a přidáme k měkkému masu, přidáme také hořčici a zalijeme smetanou ke šlehání. Vše dobře promícháme, necháme prohřát a vepřové hranolky na hořčici můžeme podávat.
Vhodnou přílohou jsou americké brambory, hranolky nebo jen tak opečené brambory.

Dobrou chuť!