Bylinkové strouhání do polévky
1 vejce 1 plná hrst hrubé mouky sůl 1 hrst jemně usekaných bylinek (pažitka, libeček, zelená petrželka, lístky celeru, bazalka a další)
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
1 vejce 1 plná hrst hrubé mouky sůl 1 hrst jemně usekaných bylinek (pažitka, libeček, zelená petrželka, lístky celeru, bazalka a další)
Bavorské knedlíky – výborná příloha nejen k masovým pokrmům! 8 polotvrdých rohlíků 1 větší cibule 100 g másla 20 lžic mléka 4 žloutky 4 hrsti hrubé mouky 4 hrsti strouhanky hrst petrželky sůl
700 g hovězího masa (kližka) 500 g cibule 1 rajský protlak 1 lžíce mleté papriky 1/2 lžičky pálivé papriky olej – podle potřeby 1 červená paprika 1 litr vývaru (může být i z masoxu) 2 lžíce mouky hladké Na noky: 2 vejce 500 g hrubé mouky 50 g másla 250 ml mléka 1 lžička prášku […]
Ovocné knedlíky si můžeme připravit z jahod, švestek, jablek aj. 250 g uvařených brambor 250 g měkkého tvarohu 250 g hrubé mouky (nebo krupičky) 1 vejce 1 lžíce oleje špetka soli jakékoliv ovoce
Výborná příloha k nejrůznějším pokrmům z masa, omáčkám aj. 8 polotvrdých rohlíků 1 větší cibule 100 g másla 20 lžíc mléka 4 žloutky 4 hrsti hrubé mouky 4 hrsti strouhanky hrst nasekané zelené petrželky (lístky)
Meruňky, jak je neznáte! Meruňky cukr aromatický destilát (koňak, slivovice ap.) hrubá mouky bílé víno žloutek špetka soli tuk na smažení
500 g vařených brambor 150 g hrubé mouky 40 g sádla nebo másla sůl 1 vejce Náplň: 250 g uvařeného uzeného masa 70 g másla 1 cibulka 50 g strouhanky
© OK – RECEPTY 2023. Powered by WordPress