Vepřový guláš s husími játry v chlebu
750 g vepřového plecka 2 lžíce sádla 250 g husích jater 1 velká cibule 20 g česneku 20 g mleté papriky sůl, kmín, majoránka 50 g rajčatového protlaku 30 g hladké mouky 500 ml vývaru malé bochníčky chleba
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
750 g vepřového plecka 2 lžíce sádla 250 g husích jater 1 velká cibule 20 g česneku 20 g mleté papriky sůl, kmín, majoránka 50 g rajčatového protlaku 30 g hladké mouky 500 ml vývaru malé bochníčky chleba
2 větší pórky (pro 4 porce) 1 cibule 2 lžíce oleje 1/4 l zeleninového vývaru 2 lžičky mleté papriky 2 lžíce hladké mouky sůl, bílý mletý pepř 250 ml smetany na vaření
800 g rybího masa (nejlépe kapřího) 1 cibule 1 lžička sladké papriky olej 1/4 menšího celeru 1 mrkev 1 menší petržel 2 stroužky česneku 1 l zeleninového nebo rybího vývaru 2 lžíce strouhané chlebové kůrky sůl, pepř
Kedlubny 1 cibule máslo sůl sladká mletá paprika 2 – 3 lžíce (podle chuti) rajčatový protlak 1 středně velký brambor hovězí vývar (může být z kostky)
1 balíček olomouckých tvarůžků 70 g másla 100 g měkkého tvarohu 1 menší cibule 1/2 lžičky sladké papriky 1 lžička pažitky větší špetka soli špetka drceného kmínu 2 lžíce bílého jogurtu
4 stehenní kuřecí řízky 2 lžíce oleje 1 sáček zeleninové směsi pod svíčkovou 2 cibule sladká paprika česnek majoránka 1 kostka bujónu pepř, sůl
1 konzerva vepřového masa ve vlastní šťávě 1 cibule 2 stroužky česneku 1 – 2 lžíce hladké mouky 1 lžička mleté papriky trochu vegety trochu majoránky
© OK – RECEPTY 2022. Powered by WordPress