Skip to content

OK – RECEPTY

vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…

Menu
  • Maso
  • Polévky
  • Studená kuchyně
  • Sladká jídla
  • Nápoje
  • Koření a bylinky
  • Ostatní jídla

Štítek: česnek

Mini, baby, jarní neboli francouzská kukuřičná kuřátka

18. 8. 2021
| Žádné komentáře
| Drůbež
mini kuratko recept

Dát každému na talíř jeho vlastní kuře je naprosto báječným překvapením pro významné hosty. Miniaturní kuřátka mají delikátní chuť a s klasickým pečeným kuřecím masem se nedají vůbec srovnávat. Právě proto jsme se rozhodli o těchto lobstrech mezi mořskými plody napsat článek. Jednou je zkusíte a nebudete chtít jinak. Nejde totiž jen o jejich velikost, ale […]

Read More »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/maso/drubez/" rel="category tag">Drůbež</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/cesnek/" rel="tag">česnek</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/koreni/" rel="tag">koření</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/maslo/" rel="tag">máslo</a> Leave a comment

Nejrychlejší dip ze zakysané smetany

19. 5. 2021
| Žádné komentáře
| Ostatní, Studená kuchyně
dip ze zakysane smetany

Dipy jsou nutností u každého grilování. Hodí se k masu i grilované zelenině. Náš dnešní recept je úžasný v tom, že ho využijete k obojímu a navíc i k syrové zelenině. Stačí ji nakrájet na vhodně velké kousky velikosti sousta a namáčet do dipu. Ten je navíc tak jednoduchý, že po těch kupovaných už nikdy […]

Read More »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/41/" rel="category tag">Ostatní</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/studena-kuchyne/" rel="category tag">Studená kuchyně</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/bylinky/" rel="tag">bylinky</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/cesnek/" rel="tag">česnek</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/pazitka/" rel="tag">pažitka</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/zakysana-smetana/" rel="tag">zakysaná smetana</a> Leave a comment

Gyros na grilovací plotně + foto

3. 6. 2015
| Žádné komentáře
| Na ohni a grilu...

Z pohodlí svého domova si můžete dopřát řeckou pochoutku – gyros, který připravený na grilovací plotně na sporáku, bude chutnat stejně dobře (možná i líp) jako z restaurace. Vepřová kýta (nebo libové plecko)koření gyrosčesneksůlolej

Read More »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/maso/na-ohni-a-grilu/" rel="category tag">Na ohni a grilu...</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/cesnek/" rel="tag">česnek</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/olej/" rel="tag">olej</a> Leave a comment

Guláš z trouby

21. 2. 2011
| Žádné komentáře
| Guláše

Osm dalších variant a osm nových skvělých chutí získáme, když základ guláše z trouby doplníme některými typickými přísadami – viz recept. 1,5 kg masa 1 kg cibule 1 palička česneku 2 lžíce sladké papriky 1 lžička pálivé papriky (nebo cayenského pepře) 1 lžíce gulášového koření 2 kostky masoxu 3 lžíce škrobové moučky sůl 120 g […]

Read More »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/maso/gulase/" rel="category tag">Guláše</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/cesnek/" rel="tag">česnek</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/cibule/" rel="tag">cibule</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/gulasove-koreni/" rel="tag">gulášové koření</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/maso/" rel="tag">maso</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/masox/" rel="tag">masox</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/rajcatovy-protlak/" rel="tag">rajčatový protlak</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/sladka-paprika/" rel="tag">sladká paprika</a> Leave a comment

Dršťky v bylinkovém těstíčku

13. 2. 2011
| Žádné komentáře
| Ostatní maso

400 g uvařených drštěk Těstíčko: 100 g hladké mouky 2 žloutky 1 dl světlého piva jemně usekané čerstvé bylinky( např. petrželka, bazalka nebo tymián) 1 stroužek česneku sůl olej na smažení

Read More »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/maso/ostatni-maso/" rel="category tag">Ostatní maso</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/cesnek/" rel="tag">česnek</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/hladka-mouka/" rel="tag">hladká mouka</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/svetle-pivo/" rel="tag">světlé pivo</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/zloutky/" rel="tag">žloutky</a> Leave a comment

Zapečené kuřecí řízečky

4. 2. 2011
| Žádné komentáře
| Drůbež

0,5 – 0,7 kg kuřecích prsou sůl, česnekový pepř 2 stroužky česneku 150 g anglické slaniny olej 250 g cibule 150 g strouhaného tvrdého sýra

Read More »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/maso/drubez/" rel="category tag">Drůbež</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/anglicka-slanina/" rel="tag">anglická slanina</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/cesnek/" rel="tag">česnek</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/cibule/" rel="tag">cibule</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/kureci-prsa/" rel="tag">kuřecí prsa</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/olej/" rel="tag">olej</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/strouhany-syr/" rel="tag">strouhaný sýr</a> Leave a comment

Dršťky se slaninou a bramborami

28. 1. 2011
| Žádné komentáře
| Ostatní maso

Vyzkoušejte tuto úpravu drštěk. Budete překvapeni jejich novou chutí! 600 g vařených drštěk 200 g anglické slaniny 2 cibule sůl, pepř 600 g brambor uvařených ve slupce 4 stroužky česneku škvařené sádlo pažitka

Read More »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/maso/ostatni-maso/" rel="category tag">Ostatní maso</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/anglicka-slanina/" rel="tag">anglická slanina</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/brambory/" rel="tag">brambory</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/cesnek/" rel="tag">česnek</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/cibule/" rel="tag">cibule</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/drstky/" rel="tag">dršťky</a> Leave a comment

Navigace pro příspěvky

1 2 … 28 Následující

Rubriky

  • Doporučujeme (42)
  • Koření a bylinky (19)
  • Maso (607)
    • Dary moře (14)
    • Drůbež (147)
    • Guláše (94)
    • Hovězí maso (31)
    • Na ohni a grilu… (44)
    • Ostatní maso (65)
    • Ryby (45)
    • Sojové maso (6)
    • Vepřové maso (144)
    • Zvěřina (20)
  • Nápoje (52)
    • Alkoholické koktejly (31)
    • Káva (7)
    • Nealkoholické koktejly (7)
    • Pivo (1)
    • Teplé nápoje (2)
    • Víno (2)
  • Nezařazené (2)
  • Ostatní (142)
  • Ostatní jídla (388)
    • Brambory (74)
    • Lušteniny (17)
    • Míchané saláty (10)
    • Omáčky (34)
    • Pizzy (16)
    • Rýže (11)
    • Slané pečivo, tyčinky… (46)
    • Těstoviny (39)
    • Vejce (28)
    • Zavářky, noky (22)
    • Zelenina (91)
  • Polévky (204)
    • Masové vývary (17)
    • Ostatní polévky (99)
    • Ostatní sladká (40)
    • Studené polévky (3)
    • Zeleninové (45)
  • Škola vaření (7)
  • Sladká jídla (244)
    • Bábovky, buchty (113)
    • Dorty, zákusky (57)
    • Ovocné knedlíky (14)
    • Vánoční cukroví (56)
  • Snídaně (3)
  • Studená kuchyně (268)
    • Chlebícky, jednohubky (31)
    • Paštiky (8)
    • Pomazánky (81)
    • Saláty (72)
    • Zavařeniny, marmelády (72)
  • Tipy a triky (30)

RSS Vaření – Príma receptář.cz

  • Chalva – exotická pochoutka, která je zdraví prospěšná (s receptem) 28. 6. 2022
    Chalva je tradiční středovýchodní cukrovinka podobná například karamelu, vyrobená z tahini (pasta ze sezamových semínek), cukru, koření a ořechů. Ve skutečnosti se arabské slovo halva překládá jako „sladkost“. Polosladká, ořechová […] Příspěvek Chalva – exotická pochoutka, která je zdraví prospěšná (s receptem) pochází z Príma receptář.cz
    Claudie Kornelová
  • 2 večeře, které vám pomohou odlehčit jídelníček a také zhubnout 24. 6. 2022
    Po zimním období se mnoho lidí necítí se svojí váhou dobře, a tak přemýšlí, jak si odlehčit jídelníček, aby tělu dopřáli také trochu odpočinku a něco zdravého. Máme pro vás […] Příspěvek 2 večeře, které vám pomohou odlehčit jídelníček a také zhubnout pochází z Príma receptář.cz
    Claudie Kornelová
  • Červen je tu zas – grilovaných dobrot nastal čas! 17. 6. 2022
    Červen, doba, kdy je krásné počasí, venkovní teploty jsou vysoko a stmívá se pozdě. Čas, kdy můžeme posedět s přáteli či rodinou u dokonale vychlazených nápojů a vynikajícího jídla, které […] Příspěvek Červen je tu zas – grilovaných dobrot nastal čas! pochází z Príma receptář.cz
    Claudie Kornelová

Archivy

Štítky

anglická slanina brambory bílé víno celer cibule citrónová šťáva cukr droždí hladká mouka Houby hořčice hrubá mouka jablka kečup kmín kořenová zelenina koření kuře kuřecí prsa květák majonéza majoránka mletá paprika mléko mouka mrkev máslo olej polohrubá mouka polévka pórek rajčata rum slanina smetana strouhanka sýr sůl tvaroh těstoviny vejce zakysaná smetana zelenina česnek šunka

Kontaktní údaje

Alida, spol. s r.o.

V Lípách 157 295 01

Mnichovo Hradiště

IČ: 63472198

info@alida.cz

© OK – RECEPTY 2022. Powered by WordPress