Skip to content

OK – RECEPTY

vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…

Menu
  • Maso
  • Polévky
  • Studená kuchyně
  • Sladká jídla
  • Nápoje
  • Koření a bylinky
  • Ostatní jídla

Štítek: koření

Domácí jablečné máslo

20. 12. 2022
| Žádné komentáře
| Ostatní, Studená kuchyně, Tipy a triky

Letošní úroda jablek byla opravdu bohatá a pokud máte ve sklepě zásoby jablek, se kterými si nevíte rady, určitě budete dnešním receptem velice potěšeni. Výroba domácího jablečného másla není vůbec složitá. Navíc se nenechte zmást, v receptu nenajdete žádnou smetanu, nebo máslo. Že jste o jablečném másle nikdy neslyšeli? Není to rozhodně žádná ostuda, u […]

Read More »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/41/" rel="category tag">Ostatní</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/studena-kuchyne/" rel="category tag">Studená kuchyně</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/33/" rel="category tag">Tipy a triky</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/kokosovy-olej/" rel="tag">kokosový olej</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/koreni/" rel="tag">koření</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/vanoce/" rel="tag">Vánoce</a> Leave a comment

Mini, baby, jarní neboli francouzská kukuřičná kuřátka

18. 8. 2021
| Žádné komentáře
| Drůbež
mini kuratko recept

Dát každému na talíř jeho vlastní kuře je naprosto báječným překvapením pro významné hosty. Miniaturní kuřátka mají delikátní chuť a s klasickým pečeným kuřecím masem se nedají vůbec srovnávat. Právě proto jsme se rozhodli o těchto lobstrech mezi mořskými plody napsat článek. Jednou je zkusíte a nebudete chtít jinak. Nejde totiž jen o jejich velikost, ale […]

Read More »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/maso/drubez/" rel="category tag">Drůbež</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/cesnek/" rel="tag">česnek</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/koreni/" rel="tag">koření</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/maslo/" rel="tag">máslo</a> Leave a comment

Nakládaný sýr

2. 9. 2009
| Žádné komentáře
| Chlebícky, jednohubky

Naložit můžete nejen hermelín a podobné sýry, ale velmi chutný je i „obyčejný“ eidam. Je výbornou a pohotovou chuťovkou nejen k vínu. asi 300 g sýru eidam (i 30 %) asi 2 lžíce dobrého oleje 1 střední cibule 1 – 2 stroužky česneku 1/2 lžičky grilovacího koření, 1/2 lžičky mleté sladké papriky, 1/2 lžičky gyros […]

Read More »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/studena-kuchyne/jednohubky/" rel="category tag">Chlebícky, jednohubky</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/cesnek/" rel="tag">česnek</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/cibule/" rel="tag">cibule</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/koreni/" rel="tag">koření</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/olej/" rel="tag">olej</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/syr-eidam/" rel="tag">sýr eidam</a> Leave a comment

Kančí kýta nadivoko

13. 2. 2009
| Žádné komentáře
| Zvěřina

500 g kančí kýty 30 g slaniny mletý pepř, sůl 3 lžíce oleje kousek cibule, mrkve, celeru a petržele 20 g hladké mouky cukr, jalovec, nové koření, celý pepř, bobkový list, tymián 20 g másla kousek citronu 1 lžíce rajčatového protlaku 1 lžíce brusinkového nebo rybízového kompotu 1 dl červeného vína ocet

Read More »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/maso/zverina/" rel="category tag">Zvěřina</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/cervene-vino/" rel="tag">červené víno</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/jalovec/" rel="tag">jalovec</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/koreni/" rel="tag">koření</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/slanina/" rel="tag">slanina</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/zelenina/" rel="tag">zelenina</a> Leave a comment

Dýně jako příloha k masu

22. 11. 2008
| Žádné komentáře
| Zavařeniny, marmelády

1,5 kg dužiny dýně 3 lžíce másla 6 středně velkých cibulí 1 hlavička česneku 1 lžíce mletého zázvodu 1 lžíce pálivé papriky 2 lžíce (ev. podle chuti) worcesterské omáčky několik (podle chuti) lžic sójové omáčky sůl 2 malé rajské protlaky

Read More »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/studena-kuchyne/zavareniny-marmelady/" rel="category tag">Zavařeniny, marmelády</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/cibule/" rel="tag">cibule</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/dyne/" rel="tag">dýně</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/koreni/" rel="tag">koření</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/rajsky-protlak/" rel="tag">rajský protlak</a> Leave a comment

Vepřové jitrničky s pivem

4. 11. 2008
| Žádné komentáře
| Vepřové maso

500 g libové vepřové krkovičky sůl drcený černý pepř 2 stroužky česneku 4 lžíce strouhanky 1 lžíce sádla 2 dl piva (desítky)

Read More »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/maso/veprove-maso/" rel="category tag">Vepřové maso</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/koreni/" rel="tag">koření</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/pivo/" rel="tag">pivo</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/veprova-krkovicka/" rel="tag">vepřová krkovička</a> Leave a comment

Květákový bramborák

8. 10. 2008
| Žádné komentáře
| Zelenina

1 středně velký květák 5 – 6 brambor 2 vejce 80 – 100 g hladké mouky asi 1 dl mléka 2 stroužky česneku sůl, pepř, kmín, majoránka tuk na smažení

Read More »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/ostatni-jidla/zelenina/" rel="category tag">Zelenina</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/brambory/" rel="tag">brambory</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/koreni/" rel="tag">koření</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/kvetak/" rel="tag">květák</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/mouka/" rel="tag">mouka</a> Leave a comment

Navigace pro příspěvky

1 2 … 6 Následující

Vyhledávání

Rubriky

  • Doporučujeme (43)
  • Koření a bylinky (19)
  • Maso (611)
    • Dary moře (14)
    • Drůbež (149)
    • Guláše (94)
    • Hovězí maso (31)
    • Na ohni a grilu… (45)
    • Ostatní maso (65)
    • Ryby (45)
    • Sojové maso (6)
    • Vepřové maso (144)
    • Zvěřina (20)
  • Nápoje (56)
    • Alkoholické koktejly (32)
    • Káva (8)
    • Nealkoholické koktejly (7)
    • Pivo (1)
    • Teplé nápoje (2)
    • Víno (3)
  • Nezařazené (2)
  • Ostatní (146)
  • Ostatní jídla (392)
    • Brambory (75)
    • Lušteniny (17)
    • Míchané saláty (10)
    • Omáčky (34)
    • Pizzy (16)
    • Rýže (11)
    • Slané pečivo, tyčinky… (46)
    • Těstoviny (39)
    • Vejce (28)
    • Zavářky, noky (22)
    • Zelenina (92)
  • Polévky (206)
    • Masové vývary (17)
    • Ostatní polévky (99)
    • Ostatní sladká (40)
    • Studené polévky (3)
    • Zeleninové (47)
  • Škola vaření (7)
  • Sladká jídla (249)
    • Bábovky, buchty (117)
    • Dorty, zákusky (59)
    • Ovocné knedlíky (14)
    • Vánoční cukroví (56)
  • Snídaně (3)
  • Studená kuchyně (270)
    • Chlebícky, jednohubky (31)
    • Paštiky (8)
    • Pomazánky (82)
    • Saláty (72)
    • Zavařeniny, marmelády (72)
  • Tipy a triky (41)

RSS Príma receptář.cz

  • Čaj Cold Brew: Populární nápoj, který zvládnete vyrobit i doma! 2. 3. 2023
    Cold Brew čaj. Populární nápoj, který je nyní již delší dobu velkým hitem mezi lidmi po celém světě, je obyčejný čaj, který se nechává louhovat za studena po dobu několika […] Příspěvek Čaj Cold Brew: Populární nápoj, který zvládnete vyrobit i doma! pochází z Príma receptář.cz
    Claudie Kornelová
  • Recepty na jednoduché a nezbytné salátové dresinky, které dochutí každý salát 18. 2. 2023
    Výroba salátového dresinku od základu je naprostá hračka. Je to rychlé, snadné a chutná to mnohem lépe než jakýkoli jiný dresink koupený v obchodě – a navíc je to levnější. […] Příspěvek Recepty na jednoduché a nezbytné salátové dresinky, které dochutí každý salát pochází z Príma receptář.cz
    Claudie Kornelová
  • Časem se dřevěné prkénko na krájení stává domovem bakterií. Vyčistěte ho pomocí těchto 4 snadných kroků! 17. 2. 2023
    Dřevěná krájecí prkénka jsou úžasným a hlavně nepostradatelným doplňkem každé kuchyně. Dřevěná verze je navíc mnohem lepší než průměrná plastová krájecí prkénka. Jenže právě proto, že jsou ze dřeva, je […] Příspěvek Časem se dřevěné prkénko na krájení stává domovem bakterií. Vyčistěte ho pomocí těchto 4 snadných kroků! pochází z Príma receptář.cz
    Claudie Kornelová

Archivy

Štítky

anglická slanina brambory bílé víno celer cibule citrónová šťáva cukr droždí hladká mouka Houby hořčice hrubá mouka jablka kečup kmín kořenová zelenina koření kuře kuřecí prsa květák majonéza majoránka mletá paprika mléko mouka mrkev máslo olej polohrubá mouka polévka pórek rajčata rum slanina smetana strouhanka sýr sůl tvaroh těstoviny vejce zakysaná smetana zelenina česnek šunka

Kontaktní údaje

Alida, spol. s r.o.

V Lípách 157 295 01

Mnichovo Hradiště

IČ: 63472198

info@alida.cz

© OK – RECEPTY 2023. Powered by WordPress