Skip to content

OK – RECEPTY

vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…

Menu
  • Maso
  • Polévky
  • Studená kuchyně
  • Sladká jídla
  • Nápoje
  • Koření a bylinky
  • Ostatní jídla

Štítek: koření

Domácí jablečné máslo

20. 12. 2022
| Žádné komentáře
| Ostatní, Studená kuchyně, Tipy a triky

Letošní úroda jablek byla opravdu bohatá a pokud máte ve sklepě zásoby jablek, se kterými si nevíte rady, určitě budete dnešním receptem velice potěšeni. Výroba domácího jablečného másla není vůbec složitá. Navíc se nenechte zmást, v receptu nenajdete žádnou smetanu, nebo máslo. Že jste o jablečném másle nikdy neslyšeli? Není to rozhodně žádná ostuda, u […]

Read More »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/41/" rel="category tag">Ostatní</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/studena-kuchyne/" rel="category tag">Studená kuchyně</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/33/" rel="category tag">Tipy a triky</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/kokosovy-olej/" rel="tag">kokosový olej</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/koreni/" rel="tag">koření</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/vanoce/" rel="tag">Vánoce</a> Leave a comment

Mini, baby, jarní neboli francouzská kukuřičná kuřátka

18. 8. 2021
| Žádné komentáře
| Drůbež
mini kuratko recept

Dát každému na talíř jeho vlastní kuře je naprosto báječným překvapením pro významné hosty. Miniaturní kuřátka mají delikátní chuť a s klasickým pečeným kuřecím masem se nedají vůbec srovnávat. Právě proto jsme se rozhodli o těchto lobstrech mezi mořskými plody napsat článek. Jednou je zkusíte a nebudete chtít jinak. Nejde totiž jen o jejich velikost, ale […]

Read More »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/maso/drubez/" rel="category tag">Drůbež</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/cesnek/" rel="tag">česnek</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/koreni/" rel="tag">koření</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/maslo/" rel="tag">máslo</a> Leave a comment

Nakládaný sýr

2. 9. 2009
| Žádné komentáře
| Chlebícky, jednohubky

Naložit můžete nejen hermelín a podobné sýry, ale velmi chutný je i „obyčejný“ eidam. Je výbornou a pohotovou chuťovkou nejen k vínu. asi 300 g sýru eidam (i 30 %) asi 2 lžíce dobrého oleje 1 střední cibule 1 – 2 stroužky česneku 1/2 lžičky grilovacího koření, 1/2 lžičky mleté sladké papriky, 1/2 lžičky gyros […]

Read More »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/studena-kuchyne/jednohubky/" rel="category tag">Chlebícky, jednohubky</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/cesnek/" rel="tag">česnek</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/cibule/" rel="tag">cibule</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/koreni/" rel="tag">koření</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/olej/" rel="tag">olej</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/syr-eidam/" rel="tag">sýr eidam</a> Leave a comment

Kančí kýta nadivoko

13. 2. 2009
| Žádné komentáře
| Zvěřina

500 g kančí kýty 30 g slaniny mletý pepř, sůl 3 lžíce oleje kousek cibule, mrkve, celeru a petržele 20 g hladké mouky cukr, jalovec, nové koření, celý pepř, bobkový list, tymián 20 g másla kousek citronu 1 lžíce rajčatového protlaku 1 lžíce brusinkového nebo rybízového kompotu 1 dl červeného vína ocet

Read More »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/maso/zverina/" rel="category tag">Zvěřina</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/cervene-vino/" rel="tag">červené víno</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/jalovec/" rel="tag">jalovec</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/koreni/" rel="tag">koření</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/slanina/" rel="tag">slanina</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/zelenina/" rel="tag">zelenina</a> Leave a comment

Dýně jako příloha k masu

22. 11. 2008
| Žádné komentáře
| Zavařeniny, marmelády

1,5 kg dužiny dýně 3 lžíce másla 6 středně velkých cibulí 1 hlavička česneku 1 lžíce mletého zázvodu 1 lžíce pálivé papriky 2 lžíce (ev. podle chuti) worcesterské omáčky několik (podle chuti) lžic sójové omáčky sůl 2 malé rajské protlaky

Read More »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/studena-kuchyne/zavareniny-marmelady/" rel="category tag">Zavařeniny, marmelády</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/cibule/" rel="tag">cibule</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/dyne/" rel="tag">dýně</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/koreni/" rel="tag">koření</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/rajsky-protlak/" rel="tag">rajský protlak</a> Leave a comment

Vepřové jitrničky s pivem

4. 11. 2008
| Žádné komentáře
| Vepřové maso

500 g libové vepřové krkovičky sůl drcený černý pepř 2 stroužky česneku 4 lžíce strouhanky 1 lžíce sádla 2 dl piva (desítky)

Read More »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/maso/veprove-maso/" rel="category tag">Vepřové maso</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/koreni/" rel="tag">koření</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/pivo/" rel="tag">pivo</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/veprova-krkovicka/" rel="tag">vepřová krkovička</a> Leave a comment

Květákový bramborák

8. 10. 2008
| Žádné komentáře
| Zelenina

1 středně velký květák 5 – 6 brambor 2 vejce 80 – 100 g hladké mouky asi 1 dl mléka 2 stroužky česneku sůl, pepř, kmín, majoránka tuk na smažení

Read More »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/ostatni-jidla/zelenina/" rel="category tag">Zelenina</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/brambory/" rel="tag">brambory</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/koreni/" rel="tag">koření</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/kvetak/" rel="tag">květák</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/mouka/" rel="tag">mouka</a> Leave a comment

Navigace pro příspěvky

1 2 … 6 Následující

Vyhledávání

Rubriky

  • Doporučujeme (43)
  • Koření a bylinky (20)
  • Maso (611)
    • Dary moře (14)
    • Drůbež (149)
    • Guláše (94)
    • Hovězí maso (31)
    • Na ohni a grilu… (45)
    • Ostatní maso (65)
    • Ryby (45)
    • Sojové maso (6)
    • Vepřové maso (144)
    • Zvěřina (20)
  • Nápoje (58)
    • Alkoholické koktejly (32)
    • Káva (8)
    • Nealkoholické koktejly (7)
    • Pivo (1)
    • Teplé nápoje (2)
    • Víno (4)
  • Nezařazené (3)
  • Ostatní (148)
  • Ostatní jídla (394)
    • Brambory (75)
    • Lušteniny (17)
    • Míchané saláty (10)
    • Omáčky (34)
    • Pizzy (17)
    • Rýže (11)
    • Slané pečivo, tyčinky… (46)
    • Těstoviny (39)
    • Vejce (28)
    • Zavářky, noky (22)
    • Zelenina (93)
  • Polévky (206)
    • Masové vývary (17)
    • Ostatní polévky (99)
    • Ostatní sladká (40)
    • Studené polévky (3)
    • Zeleninové (47)
  • Škola vaření (7)
  • Sladká jídla (252)
    • Bábovky, buchty (119)
    • Dorty, zákusky (59)
    • Ovocné knedlíky (14)
    • Vánoční cukroví (56)
  • Snídaně (3)
  • Studená kuchyně (271)
    • Chlebícky, jednohubky (31)
    • Paštiky (8)
    • Pomazánky (82)
    • Saláty (72)
    • Zavařeniny, marmelády (72)
  • Tipy a triky (42)

RSS Príma receptář.cz

  • Bramboráky, vynikající česká klasika: Už jste zkusili ty se sýrem či medem? 15. 9. 2023
    Bramboráky, ty skvělé placičky z hrubě nastrouhaných brambor, jsou jedním ze symbolů české kuchyně. Jejich křupavá vnější vrstva a jemně pikantní chuť učinily z bramboráků oblíbenou pochoutku nejen mezi Čechy, […] Příspěvek Bramboráky, vynikající česká klasika: Už jste zkusili ty se sýrem či medem? pochází z Príma receptář.cz
    Claudie Kornelová
  • Vejce: Snadné způsoby, jak oddělit žloutky od bílků 12. 9. 2023
    Vejce je mnohem víc než jen součást našich snídání: Je také základní složkou mnoha receptů na dezerty a je vzácným příkladem síly v jednotě a rozdělení. Mnoho receptů vyžaduje celá […] Příspěvek Vejce: Snadné způsoby, jak oddělit žloutky od bílků pochází z Príma receptář.cz
    Claudie Kornelová
  • Byla letošní houbová úroda štědrá a vy nyní nevíte, co s větším množstvím dělat? Zkuste ho nasušit, zavařit či zamrazit! 1. 9. 2023
    Každoroční houbová sezóna je významným okamžikem pro každého milovníka houbaření, který se těší z návratu do přírody a sběru svých oblíbených houbiček. Ať už jste začátečník nebo zkušený houbař, letošní […] Příspěvek Byla letošní houbová úroda štědrá a vy nyní nevíte, co s větším množstvím dělat? Zkuste ho nasušit, zavařit či zamrazit! pochází z Príma […]
    Claudie Kornelová

Archivy

Štítky

anglická slanina brambory bílé víno celer cibule citrónová šťáva cukr hladká mouka Houby hořčice hrubá mouka jablka kečup kmín kořenová zelenina koření kuře kuřecí prsa květák majonéza majoránka mletá paprika mléko mouka mrkev máslo olej polohrubá mouka polévka pórek rajčata rum slanina smetana strouhanka sýr sůl tvaroh těstoviny vejce Vepřové maso zakysaná smetana zelenina česnek šunka

Kontaktní údaje

Alida, spol. s r.o.

V Lípách 157 295 01

Mnichovo Hradiště

IČ: 63472198

info@alida.cz

Odkazy

© OK – RECEPTY 2023. Powered by WordPress