Zelná polévka
1 balení bílého kysaného zelí 2 menší vařené brambory na kostičky 100 – 200 g uzeného masa na kostičky 1 střední cibule 1 masox 1 lžíce oleje sůl, pepř, kmín, polévkové koření
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
1 balení bílého kysaného zelí 2 menší vařené brambory na kostičky 100 – 200 g uzeného masa na kostičky 1 střední cibule 1 masox 1 lžíce oleje sůl, pepř, kmín, polévkové koření
1/2 – 3/4 kg rajčat 1 dl smetany sůl
1 nadrobno nasekaná cibule (nebo bílá část pórku) 3 lžíce másla 1 l zeleninového vývaru (může být i z kostky) 500 g květáku rozděleného na růžičky 200 ml smetany 1 – 2 lžíce nadrobno nasekaného kopru sůl, pepř
Kuřecí nebo jiné drůbky 1 menší mrkev, kousek celeru a petržele 1 menší cibule 1 stroužek česneku 3-4 kuličky nového koření a 3 kuličky pepře sůl zelená petrželka nebo pažitka 1 vejce 2 lžíce (i více- podle velikosti vejce) hladké mouky na kapání
Hovězí maso mleté kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel), menší cibule sůl celý pepř, ev. podravka
250 g fazolek (čerstvé, mražené nebo sterilované) 250 g brambor 200 ml mléka 1 cibule 1 lžíce másla 1 lžíce sekaného kopru 1 citron sůl
0,9 vody 400 g mražené zeleniny (brokolice, mrkev, květák, petržel, celer) 1 dl smetany 3 oloupané brambory sůl, mletý pepř, polévkové koření Noky: 100 g jemně nastrouhaných brambor uvařených ve slupce 2 lžíce hrubé mouky 1 žloutek 1 malá cibule 3 lžičky másla 3 lžičky jemně nastrouhaného sýru sůl
© OK – RECEPTY 2023. Powered by WordPress