400 g kuřecí játra
2 jablka
1 – 2 lžíce kečupu
1 střední cibule
grilovací koření (nebo podravka)
sůl, pepř
olivový olej
zelená petrželka na přizdobení
Kuřecí játra na jablkách – recept
Omytá játra nakrájíme na menší kousky a osmažíme na trošce olivového oleje. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a spolu osmažíme.
Jablka oloupeme a nakrájíme je na kostičky (nebo nastrouháme na hrubém struhadle), přidáme k játrům, podlijeme vodou a dusíme dokud jablka nezměknou.
Pak přidáme kečup – vznikne nám hustší omáčka, tu okořeníme podle své chuti, necháme projít varem a kuřecí játra na jablkách můžeme podávat s rýží.
Na talíři můžeme jídlo přizdobit jemně usekanou zelenou petrželkou.