Bylinkové strouhání do polévky
1 vejce 1 plná hrst hrubé mouky sůl 1 hrst jemně usekaných bylinek (pažitka, libeček, zelená petrželka, lístky celeru, bazalka a další)
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
1 vejce 1 plná hrst hrubé mouky sůl 1 hrst jemně usekaných bylinek (pažitka, libeček, zelená petrželka, lístky celeru, bazalka a další)
1 středně velký květák 1 – 2 vejce sůl, pepř muškátový květ strouhanka podle potřeby zelené bylinky (bazalka, pažitka, petrželka aj.) olej na smažení
1 lžíce másla 3 vejce 2 mladé cibulky strouhanka sůl, pepř petrželka
2 velké cibule 4 lžíce oleje 3 větší rajčata 1,2 l vývaru z masoxu 1 vejce sůl, pepř, podravka pažitka
250 g másla 250 g mletého cukru 3 žloutky 1/4litru mléka 400 g polohrubé mouky prášek do pečiva 3 bílky 2 lžíce kakaa 1/2 kg tvarohu (v alobalu) 100 g cukru 1/2 bal. vanilkového cukru 2 žloutky 2 bílky hrst rozinek (nemusí být)
Snídaňové i ke kafíčku! 250 g másla (nebo Hery) 200 g cukru krupice 1 vanilkový cukr špetka soli 4 vejce 400 g hladké mouky 1 prášek do pečiva 1,5 kg jablek mletá skořice
500 g cukety 100 g měkkého salámu 100 g tvrdého sýra (eidam) 1 cibule 1 hrnek hladké mouky 1/2 hrnku rostlinného oleje 5 vajec 1 prášek do pečiva sůl, pepř, majoránka, ev. j. podle vlastní chuti (např. vegeta, adžika ap.) 4 – 5 stroužků česneku tuk na vymazání pekáčku ( zapék.mísy)
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress