Jablkové koláčky

Snídaňové i ke kafíčku!

250 g másla (nebo Hery)
200 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
špetka soli
4 vejce
400 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
1,5 kg jablek
mletá skořice

Jablkové koláčky – recept

Máslo nebo Heru utřeme s cukrem do pěny, přidáme vanilkový cukr a špetku soli a pak přimícháváme po jednom celá vejce, poté vmícháme po troškách mouku, ve které jsme rozmíchali ještě předtím kypřící prášek.
Oloupaná jablka nakrájíme na malé kousky, ty promícháme se skořicí a pak je opatrně vmícháme do těsta.
Lžící tvoříme kopečky na plech vyložený pečicím papírem (nebo vymazaný tukem) – kopečky těsta nedáváme blízko k sobě – a pečeme v předehřáté troubě (asi na 170-180°C) zhruba 20 minut.

Před podáváním jablkové koláčky pocukrujeme.