Nádivka z cukety

500 g cukety
100 g měkkého salámu
100 g tvrdého sýra (eidam)
1 cibule
1 hrnek hladké mouky
1/2 hrnku rostlinného oleje
5 vajec
1 prášek do pečiva
sůl, pepř, majoránka, ev. j. podle vlastní chuti (např. vegeta, adžika ap.)
4 – 5 stroužků česneku
tuk na vymazání pekáčku ( zapék.mísy)

Nádivka z cukety – recept

Cuketu, cibuli, salám a sýr nastrouháme na hrubém struhadle, dáme do větší mísy, přidáme hrnek hladké mouky, kterou jsme smíchali s práškem do pečiva, dále přidáme olej, vejce, koření a prolisované stroužky česneku. Všechny suroviny důkladně promícháme vařečkou, pak je dáme do přiměřeně velké zapékací mísy nebo pekáčku a upečeme v předem vyhřáté troubě.

Nádivku z cukety podáváme ještě teplou s vařenými brambory a zeleninovým salátem.

Nádivka však výborně chutná i studená.