Vepřová roláda s medem a pomerančovou šťávou
600 g vepřové pečeně (vykostěné) sůl, pepř 1 lžička sušené šalvěje 1 lžička tymiánu 1 lžíce medu šťáva z 1 pomeranče 2 lžíce koňaku 150 – 200 g anglické slaniny (plátky)
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
600 g vepřové pečeně (vykostěné) sůl, pepř 1 lžička sušené šalvěje 1 lžička tymiánu 1 lžíce medu šťáva z 1 pomeranče 2 lžíce koňaku 150 – 200 g anglické slaniny (plátky)
4 kuřecí prsa 1 pórek 300 g čerstvých hub 2 lžíce oleje muškátový oříšek sůl, pepř 150 ml kuřecího vývaru 150 ml suchého bílého vína 150 ml zakysané smetany snítky čerstvého tymiánu
1 kuře (celé) svazek čerstvého rozmarýnu a tymiánu špetka sladké papriky sůl 100 g másla
1 kg libového hovězího (zadního) masa hrst pistáciových oříšků 3 jarní cibulky s natí 1-2 stroužky česneku olivový olej sůl, bílý pepř 3 lžíce čerstvě posekaného tymiánu, bazalky, petrželky 2 lžíce olivového oleje 2 lžíce zakysané smetany
800 – 1000 g králičího masa (stehen) 3 cibule 2 snítky tymiánu sůl Na zálivku: 3 lžíce rozpuštěného másla 150 ml kečupu 150 ml vody 1 lžíce citrónové šťávy 1 lžíce octa 1 lžíce worcesteru 1/4 lžičky pepře 1/4 lžičky chilli 2 stroužky česneku (prolisované)
Voňavá, výborná a zdravá! 500 g mletého krůtího masa 3 plátky bílého toustového chleba 1 cibule 1 vejce celé a 1 bílek 5 lístků šalvěje 1 menší celerový řapík 1/2 lžičky sušeného tymiánu 1,5 lžíce rajčatového protlaku 3 lžíce dijonské hořčice 1,25 lžičky worcesteru 1/2 lžičky soli čerstvě mletý pepř
vepřové plíce a srdce 2 bobkové listy 5 kuliček celého pepře 5 kuliček nového koření 1 lžička sušeného tymiánu sůl 1 cibule 1 velká mrkev 1 petržel 1/2 malého celeru 3 lžíce oleje 1 lžíce hladké mouky 250 ml smetany na vaření ocet na dochucení
© OK – RECEPTY 2024. Powered by WordPress