Sekaná z krůtího masa

Voňavá, výborná a zdravá!

500 g mletého krůtího masa
3 plátky bílého toustového chleba
1 cibule
1 vejce celé a 1 bílek
5 lístků šalvěje
1 menší celerový řapík
1/2 lžičky sušeného tymiánu
1,5 lžíce rajčatového protlaku
3 lžíce dijonské hořčice
1,25 lžičky worcesteru
1/2 lžičky soli
čerstvě mletý pepř

Sekaná z krůtího masa – recept

Troubu si předehřejte na 200° C.
Chleba a šalvěj si rozmixujte na strouhanku, přidejte mleté krůtí maso. Pak rozmixujte cibuli a celer a přidejte k masu a rukou vše promíchejte. Přidejte tymián, vejce, 1 lžíci protlaku, hořčici, 1 lžičku worcesteru, pepř a sůl. Dobře promíchejte a dejte do zapékací mísy o rozměrech 23x13x6 cm.
V malé misce prošlehejte vidličkou bílek, zbývající protlak a čtvrt lžičky worcesteru a směsí polijte sekanou.
Pečte asi 45 minut až hodinu. Pak nechte 15 minut odpočinout.

TIP

Sekaná z krůtího masa chutná výborně s bramborovou kaší s česnekem a hráškem na másle.