Vepřová roláda s medem a pomerančovou šťávou

600 g vepřové pečeně (vykostěné)
sůl, pepř
1 lžička sušené šalvěje
1 lžička tymiánu
1 lžíce medu
šťáva z 1 pomeranče
2 lžíce koňaku
150 – 200 g anglické slaniny (plátky)

Vepřová roláda s medem a pomerančovou šťávou – recept

Vepřovou pečeni rozřízneme na plát, ten lehce naklepeme, osolíme a opepříme a posypeme šalvějí a tymiánem.
Med smícháme s pomerančovou šťávou a koňakem. Vzniklou směsí zalijeme a ze všech stran potřeme připravené maso, pak ho stočíme do rolády a necháme v chladu několik hodin rozležet.
Poté maso rozvineme, poklademe částí plátků anglické slaniny, srolujeme, obalíme zbylými plátky slaniny a omotáme nití.
Roládu dáme do pekáčku, podlijeme trochou vody a dáme péct do hodně vyhřáté trouby. Zhruba po 15 minutách teplotu trouby snížíme, maso ještě podlijeme (podle potřeby podléváme i v průběhu pečení) a pečeme doměkka.

Vepřová roláda s medem a pomerančovou šťávou bude chutnat s vařenými brambory a zeleninovým salátem podle vlastního výběru.