Pečený králík s tymiánem

800 – 1000 g králičího masa (stehen)
3 cibule
2 snítky tymiánu
sůl

Na zálivku:

3 lžíce rozpuštěného másla
150 ml kečupu
150 ml vody
1 lžíce citrónové šťávy
1 lžíce octa
1 lžíce worcesteru
1/4 lžičky pepře
1/4 lžičky chilli
2 stroužky česneku (prolisované)

Pečený králík s tymiánem – recept

Naporcované maso osolte, vložte do pekáče a zasypte nahrubo pokrájenou cibulí.
Troubu předehřejte na 200° C.
Pak všechny suroviny na zálivku pořádně vidličkou promíchejte, zalijte jí králíka, přikryjte pokličkou asi 20 minut (v troubě) duste, pak už pokličky králíka dopečte. Pár minut před dopečením přidejte snítky tymiánu.

Takto pečený králík s tymiánem pro 4 osoby je hotový vč. přípravy za zhruba 1 hodinu.
Jako přílohu podávejte dušenou rýži nebo šťouchané brambory.