Králík po ischijsku

Recept pro ty, kdo mají smysl pro lahodnou delikátnost:

Rozporcovaný menší králík
4 stroužky česneku
rozmarýn, tymián a majoránka
chilli paprička
rajčátka
svazek bazalky
bílá cibulka
olivový olej extravergine
3 sklenky suchého bílého vína
400 g těstovin (bucatini)
strouhaný parmezán

Králík po ischijsku – recept

Na olivovém oleji osmahněte do růžova porce králíka, osolte je, ochuťte papričkou a prolisovaným česnekem, přidejte bílé víno a nechte vstřebat. Po chvíli přidejte rajčátka rozkrojená na polovinu, pokrájenou cibulku, rozmarýn, tymián, majoránku a nechte povařit asi 20 minut na mírném ohni.
Mezitím uvařte těstoviny o něco méně než al dente.
Takto uvařené těstoviny přidejte k porcím králíka, promíchejte s omáčkou, aby se dobře spojily a ještě vše povařte. Nakonec přidejte čerstvou bazalku a podávejte posypané parmezánem.

Králík po ischijsku je nejznámější specialitou ostrova Ischia. Vyzkoušejte a přesvědčte se sami o jeho lahodné chuti.