Vepřové kostky na víně a koriandru

750 g vepřové kýty (nebo plecka)
sůl, pepř
1 – 2 lžíce hladké mouky
1 lžíce másla
2 lžíce oleje
2,5 dl bílého vína
1 lžička sypkého zeleninového bujónu
1 lžíce drcených semínek koriandru
koriandrová nať na ozdobu

Vepřové kostky na víně a koriandru – recept

Na kostky nakrájené maso osolte, opepřete a obalte v hladké mouce. V kastrolu si rozehřejte olej a máslo, přidejte kostky masa a opečte je ze všech stran. Poté je podlijte vínem, přidejte rozdrobený bujón a zvolna duste.
Když už je maso téměř měkké, přidejte podrcený koriandr, podle potřeby ev. ještě trochu vína a duste doměkka.

Vepřové kostky na víně a koriandru můžete podávat s rýží nebo s různě upravenými brambory. Před podáváním můžete maso na talíři přizdobit jemně nasekanou koriandrovou natí.