Výborné domácí sádlo

Namazané na čerstvý chléb, posypané lahůdkovou cibulkou nebo jemně nakrájenými plátky znojemské okurky….. to nemá chybu!

1 kg ořezů z bůčku (nebo syrového sádla)

sůl, kmín

1 bobkový list

6 kuliček pepře

2 kuličky nového koření

1 lžíce mléka

Výborné domácí sádlo – recept

Ořez nebo syrové sádlo nakrájíme na malé kostky, osolíme, okmínujeme, malinko podlijeme vodou a za častého míchání ve větším kastrolu škvaříme.
Když jsou škvarky vyškvařené, vyjmeme je, sádlo odstavíme, vložíme do něj menší bobkový list, celý pepř a nové koření a opatrně vmícháme lžíci mléka.
Z chladnoucího sádla pak vyjmeme koření, nalijeme je do sklenic a máme výborné domácí sádlo – voňavé i trochu domácích škvarků.

Dobrou chuť!