Namazané na čerstvý chléb, posypané lahůdkovou cibulkou nebo jemně nakrájenými plátky znojemské okurky….. to nemá chybu!
1 kg ořezů z bůčku (nebo syrového sádla)
sůl, kmín
1 bobkový list
6 kuliček pepře
2 kuličky nového koření
1 lžíce mléka
Výborné domácí sádlo – recept
Ořez nebo syrové sádlo nakrájíme na malé kostky, osolíme, okmínujeme, malinko podlijeme vodou a za častého míchání ve větším kastrolu škvaříme.
Když jsou škvarky vyškvařené, vyjmeme je, sádlo odstavíme, vložíme do něj menší bobkový list, celý pepř a nové koření a opatrně vmícháme lžíci mléka.
Z chladnoucího sádla pak vyjmeme koření, nalijeme je do sklenic a máme výborné domácí sádlo – voňavé i trochu domácích škvarků.
Dobrou chuť!