Skip to content

OK – RECEPTY

vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…

Menu
  • Maso
  • Polévky
  • Studená kuchyně
  • Sladká jídla
  • Nápoje
  • Koření a bylinky
  • Ostatní jídla

Štítek: šalvěj

Vepřová roláda s medem a pomerančovou šťávou

12. 10. 2010
| Žádné komentáře
| Vepřové maso

600 g vepřové pečeně (vykostěné) sůl, pepř 1 lžička sušené šalvěje 1 lžička tymiánu 1 lžíce medu šťáva z 1 pomeranče 2 lžíce koňaku 150 – 200 g anglické slaniny (plátky)

Čti více »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/maso/veprove-maso/" rel="category tag">Vepřové maso</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/konak/" rel="tag">Koňak</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/med/" rel="tag">med</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/pomerancova-stava/" rel="tag">pomerančová šťáva</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/salvej/" rel="tag">šalvěj</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/tymian/" rel="tag">tymián</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/veprova-pecene/" rel="tag">vepřová pečeně</a> Leave a comment

Sekaná z krůtího masa

19. 1. 2010
| Žádné komentáře
| Ostatní maso

Voňavá, výborná a zdravá! 500 g mletého krůtího masa 3 plátky bílého toustového chleba 1 cibule 1 vejce celé a 1 bílek 5 lístků šalvěje 1 menší celerový řapík 1/2 lžičky sušeného tymiánu 1,5 lžíce rajčatového protlaku 3 lžíce dijonské hořčice 1,25 lžičky worcesteru 1/2 lžičky soli čerstvě mletý pepř

Čti více »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/maso/ostatni-maso/" rel="category tag">Ostatní maso</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/dijonska-horcice/" rel="tag">dijonská hořčice</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/kruti-maso/" rel="tag">krůtí maso</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/rajcatovy-protlak/" rel="tag">rajčatový protlak</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/salvej/" rel="tag">šalvěj</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/tymian/" rel="tag">tymián</a> Leave a comment

Kapr plněný slaninou a křenem

21. 12. 2009
| Žádné komentáře
| Ryby

4 porce kapra (podkovy) 4 plátky slaniny 2 lžíce nastrouhaného křenu 4 lístky šalvěje 30 g másla sůl

Čti více »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/maso/ryby/" rel="category tag">Ryby</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/cerstvy-kren/" rel="tag">čerstvý křen</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/kapr/" rel="tag">kapr</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/maslo/" rel="tag">máslo</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/salvej/" rel="tag">šalvěj</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/slanina/" rel="tag">slanina</a> Leave a comment

Vyhledávání

Rubriky

  • Doporučujeme (43)
  • Koření a bylinky (28)
  • Maso (614)
    • Dary moře (14)
    • Drůbež (150)
    • Guláše (94)
    • Hovězí maso (31)
    • Na ohni a grilu… (45)
    • Ostatní maso (65)
    • Ryby (46)
    • Sojové maso (6)
    • Vepřové maso (144)
    • Zvěřina (20)
  • Nápoje (70)
    • Alkoholické koktejly (33)
    • Káva (12)
    • Nealkoholické koktejly (8)
    • Pivo (1)
    • Teplé nápoje (7)
    • Víno (4)
  • Nezařazené (4)
  • Ostatní (154)
  • Ostatní jídla (399)
    • Brambory (75)
    • Lušteniny (18)
    • Míchané saláty (10)
    • Omáčky (34)
    • Pizzy (17)
    • Rýže (11)
    • Slané pečivo, tyčinky… (46)
    • Těstoviny (40)
    • Vejce (28)
    • Zavářky, noky (22)
    • Zelenina (95)
  • Polévky (207)
    • Masové vývary (17)
    • Ostatní polévky (99)
    • Ostatní sladká (40)
    • Studené polévky (3)
    • Zeleninové (48)
  • Škola vaření (8)
  • Sladká jídla (257)
    • Bábovky, buchty (120)
    • Dorty, zákusky (59)
    • Ovocné knedlíky (14)
    • Vánoční cukroví (61)
  • Snídaně (6)
  • Studená kuchyně (274)
    • Chlebícky, jednohubky (31)
    • Paštiky (8)
    • Pomazánky (83)
    • Saláty (72)
    • Zavařeniny, marmelády (74)
  • Tipy a triky (53)

RSS Príma receptář.cz

  • Meruňky jinak: Voňavé variace do sklenic, které překvapí 4. 7. 2025
    Když se řekne zavařování meruněk, většina z nás si nejspíš vybaví klasiku – půlky ve sladkém nálevu, které se na podzim a v zimě vytahují ke knedlíkům nebo do bublanin. […] Příspěvek Meruňky jinak: Voňavé variace do sklenic, které překvapí pochází z Príma receptář.cz
    Claudie Kornelová
  • Brownies na pět způsobů: Cesta za dokonalým čokoládovým potěšením 18. 6. 2025
    Brownies. Tenhle zdánlivě jednoduchý moučník má tolik podob, že jsme se rozhodli podělit se o nejoblíbenější variace. Připravte si formu, zapněte troubu a vydejte se s námi na cestu za […] Příspěvek Brownies na pět způsobů: Cesta za dokonalým čokoládovým potěšením pochází z Príma receptář.cz
    Claudie Kornelová
  • Černí brouci v mouce a rýži? Ukážeme vám, jak zatočit s těmito vetřelci! 8. 6. 2025
    Otevřete balení mouky nebo rýže a najednou vidíte drobné černé broučky? Nepanikařte – nejste jediní, komu se to stalo! Tito malí vetřelci se mohou objevit i v pečlivě uskladněných potravinách. […] Příspěvek Černí brouci v mouce a rýži? Ukážeme vám, jak zatočit s těmito vetřelci! pochází z Príma receptář.cz
    Claudie Kornelová

Archivy

Štítky

anglická slanina brambory bílé víno celer cibule citrónová šťáva cukr hladká mouka Houby hořčice hrubá mouka jablka kečup kmín kořenová zelenina koření kuře kuřecí prsa květák majonéza majoránka mletá paprika mléko mouka mrkev máslo olej polohrubá mouka polévka pórek rajčata rum slanina smetana strouhanka sýr sůl tvaroh těstoviny uzené maso vejce zakysaná smetana zelenina česnek šunka

Kontaktní údaje

Alida, spol. s r.o.

V Lípách 157 295 01

Mnichovo Hradiště

IČ: 63472198

info@alida.cz

Odkazy

© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress