Rybí guláš

800 g rybího masa (nejlépe kapřího)
1 cibule
1 lžička sladké papriky
olej
1/4 menšího celeru
1 mrkev
1 menší petržel
2 stroužky česneku
1 l zeleninového nebo rybího vývaru
2 lžíce strouhané chlebové kůrky
sůl, pepř

Rybí guláš – recept

Rybu zbavíme kůže a důkladně vykostíme. Na oleji osmažíme na kostičky pokrájenou cibuli, poté přidáme nahrubo nastrouhaný celer a petržel, na kostičky pokrájenou mrkev, promícháme a zaprášíme mletou paprikou. Směs zalijeme vývarem a vaříme asi 20 minut. Po této době základ guláše zahustíme strouhanou chlebovou kůrkou, promícháme a přidáme připravené rybí maso, prolisovaný česnek, společně povaříme asi 15 minut a dochutíme solí a pepřem.

Rybí guláš podáváme s chlebem.