Bábovka s jablky
240 g tuku (máslo, Hera apod.) 240 g cukru 3 celá vejce 240 g polohrubé mouky 1/2 prášku do pečiva 3 oloupaná jablka 3/4 lžičky mleté skořice
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
240 g tuku (máslo, Hera apod.) 240 g cukru 3 celá vejce 240 g polohrubé mouky 1/2 prášku do pečiva 3 oloupaná jablka 3/4 lžičky mleté skořice
Těsto: 200 g hladké mouky 100 g másla 2 žloutky 1/2 šálku mléka 10 g droždí špetka soli Nádivka: 150 g mletý mák šálek mléka cukr moučka nastrouhaná citrónová kůra trochu rozdrcených dětských piškotů Na koláč: 500 g švestek
1 kg libovějšího bůčku sůl kmín Nádivka: 50 g másla 3 housky trochu mléka 3 vejce sůl petrželka
Těsto: 100 g hladké mouky 100 g polohrubé mouky špetka soli 100 g másla (pokojové teploty) 1 žloutek 2 – 3 lžíce studené vody Náplň: 4 – 5 jablek 3 lžíce cukru krupice 50 g másla 6 lžiček meruňkové zavařeniny 2 lžíce aromatického alkoholu (např. meruňkovice, třešňovice ap. – rum však ne!)
1 kachna 3 lžíce medu 40 g másla 2 cibule 4 jablka 2 hřebíčky 4 kuličky nového koření sůl
3/4 l vývaru z kostí (nebo voda a 1/2 kostky masoxu) 1/2 l sladké smetany 100 g čerstvých (nebo 50 g sušených) hub 50 g másla 60 g hladké mouky 1 žloutek
1 kg švestek 200 g másla 120 g hnědého cukru krystal 250 g cukru moučky kůru z 1 citrónu 2 vejce 330 g hladké mouky 1 a půl lžičky kypřicího prášku 125 ml mléka špetka soli
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress