Kachna na medu

1 kachna
3 lžíce medu
40 g másla
2 cibule
4 jablka
2 hřebíčky
4 kuličky nového koření
sůl

Kachna na medu – recept

Kachnu rozdělíme na 6 až 8 porcí. Potřeme je solí a medem rozmíchaným s máslem. Maso dáme na pekáč, podlijeme vodou a asi hodinu přikryté dusíme. Několikrát ho obrátíme.
Potom přidáme oloupaná, na plátky nakrájená jablka, cibuli a koření a nepřikryté pečeme v troubě. Přeléváme výpekem znovu potřeme medem.
Když je kachna na medu upečená, porce vyjmeme, podušená jablka i cibuli s kořením procedíme a ve šťávě kachnu prohřejeme.

Podáváme s rýží, brambory a podušenými jablky s brusinkovým kompotem.