Skip to content

OK – RECEPTY

vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…

Menu
  • Maso
  • Polévky
  • Studená kuchyně
  • Sladká jídla
  • Nápoje
  • Koření a bylinky
  • Ostatní jídla

Štítek: kořenová zelenina

Králík na hořčici

7. 2. 2010
| Žádné komentáře
| Ostatní maso

králičí hřbet 2 mrkve 2 cibule 1 menší celer 3 petržele 70 g másla 100 ml bílého vína 1 bobkový list, rozmarýn, tymián 100 g ostřejší hořčice 125 ml smetany ke šlehání sůl, pepř

Čti více »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/maso/ostatni-maso/" rel="category tag">Ostatní maso</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/bile-vino/" rel="tag">bílé víno</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/horcice/" rel="tag">hořčice</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/korenova-zelenina/" rel="tag">kořenová zelenina</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/slehacka/" rel="tag">šlehačka</a> Leave a comment

Hrstková polévka se zeleninou

28. 1. 2010
| Žádné komentáře
| Ostatní polévky

50 g hrachu 50 g čočky 50 g fazolí 50 g krup 50 g nastrouhané kořenové zeleniny 1 cibule 1 lžíce oleje 2 lžíce hladké mouky 1,5 l vody 2 stroužky česneku sůl, pepř, majoránka

Čti více »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/polevky/ostatni-polevky/" rel="category tag">Ostatní polévky</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/cesnek/" rel="tag">česnek</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/cocka/" rel="tag">Čočka</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/fazole/" rel="tag">fazole</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/hrach/" rel="tag">Hrách</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/korenova-zelenina/" rel="tag">kořenová zelenina</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/kroupy/" rel="tag">kroupy</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/majoranka/" rel="tag">majoránka</a> Leave a comment

Plíčka na smetaně a zelenině

17. 1. 2010
| Žádné komentáře
| Ostatní maso

vepřové plíce a srdce 2 bobkové listy 5 kuliček celého pepře 5 kuliček nového koření 1 lžička sušeného tymiánu sůl 1 cibule 1 velká mrkev 1 petržel 1/2 malého celeru 3 lžíce oleje 1 lžíce hladké mouky 250 ml smetany na vaření ocet na dochucení

Čti více »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/maso/ostatni-maso/" rel="category tag">Ostatní maso</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/cibule/" rel="tag">cibule</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/korenova-zelenina/" rel="tag">kořenová zelenina</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/nove-koreni/" rel="tag">nové koření</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/smetana/" rel="tag">smetana</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/tymian/" rel="tag">tymián</a> Leave a comment

Boršč moravského komtura

4. 1. 2010
| Žádné komentáře
| Ostatní polévky

Boršč moravského komtura není ani tak polévka, spíše skvělý zeleninový „guláš“. 600 g hovězího masa 1 velká cibule 2 mrkve, 2 petržele, 1 střední celer asi 1 dl oleje sůl,mletý pepř, mletý kmín 6 kuliček celého pepře a 6 kuliček nového koření 3 + 2 bobkové listy mletý koriandr podle chuti 1 větší červená řepa […]

Čti více »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/polevky/ostatni-polevky/" rel="category tag">Ostatní polévky</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/bobkovy-list/" rel="tag">bobkový list</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/cervena-repa/" rel="tag">červená řepa</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/hovezi-maso/" rel="tag">Hovězí maso</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/korenova-zelenina/" rel="tag">kořenová zelenina</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/koriandr/" rel="tag">koriandr</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/masox/" rel="tag">masox</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/nove-koreni/" rel="tag">nové koření</a> Leave a comment

Polévka z hlívy ústřičné

3. 12. 2009
| Žádné komentáře
| Ostatní polévky

300 g hlívy ústřičné 100 g másla 1/4 menšího celeru 3 mrkve 5 – 6 větších brambor 1 kostka masoxu sůl 5 kuliček celého pepře a 5 nového koření mletý kmín

Čti více »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/polevky/ostatni-polevky/" rel="category tag">Ostatní polévky</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/brambory/" rel="tag">brambory</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/hliva-ustricna/" rel="tag">hlíva ústřičná</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/korenova-zelenina/" rel="tag">kořenová zelenina</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/maslo/" rel="tag">máslo</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/masox/" rel="tag">masox</a> Leave a comment

Vepřový vývar s kroupami

23. 11. 2009
| Žádné komentáře
| Masové vývary

Vepřové kosti (žebírka aj.) kousek mrkve, celeru, petržele sůl pár kuliček celého pepře a nového koření 2 stroužky česneku majoránka kroupy

Čti více »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/polevky/masove-vyvary/" rel="category tag">Masové vývary</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/cesnek/" rel="tag">česnek</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/korenova-zelenina/" rel="tag">kořenová zelenina</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/kroupy/" rel="tag">kroupy</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/majoranka/" rel="tag">majoránka</a> Leave a comment

Dýňová polévka se zeleninou

3. 10. 2009
| Žádné komentáře
| Ostatní polévky

125 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel) 100 g másla 250 g očištěné dýně 250 ml mléka 250 ml smetany sůl, pepř zelená petrželka

Čti více »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/polevky/ostatni-polevky/" rel="category tag">Ostatní polévky</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/dyne/" rel="tag">dýně</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/korenova-zelenina/" rel="tag">kořenová zelenina</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/maslo/" rel="tag">máslo</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/mleko/" rel="tag">mléko</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/smetana/" rel="tag">smetana</a> Leave a comment

Navigace pro příspěvky

Předchozí 1 2 3 4 … 7 Následující

Vyhledávání

Rubriky

  • Doporučujeme (45)
  • Koření a bylinky (28)
  • Maso (614)
    • Dary moře (14)
    • Drůbež (150)
    • Guláše (94)
    • Hovězí maso (31)
    • Na ohni a grilu… (45)
    • Ostatní maso (65)
    • Ryby (46)
    • Sojové maso (6)
    • Vepřové maso (144)
    • Zvěřina (20)
  • Nápoje (70)
    • Alkoholické koktejly (33)
    • Káva (12)
    • Nealkoholické koktejly (8)
    • Pivo (1)
    • Teplé nápoje (7)
    • Víno (4)
  • Nezařazené (4)
  • Ostatní (154)
  • Ostatní jídla (399)
    • Brambory (75)
    • Lušteniny (18)
    • Míchané saláty (10)
    • Omáčky (34)
    • Pizzy (17)
    • Rýže (11)
    • Slané pečivo, tyčinky… (46)
    • Těstoviny (40)
    • Vejce (28)
    • Zavářky, noky (22)
    • Zelenina (95)
  • Polévky (207)
    • Masové vývary (17)
    • Ostatní polévky (99)
    • Ostatní sladká (40)
    • Studené polévky (3)
    • Zeleninové (48)
  • Škola vaření (8)
  • Sladká jídla (257)
    • Bábovky, buchty (120)
    • Dorty, zákusky (59)
    • Ovocné knedlíky (14)
    • Vánoční cukroví (61)
  • Snídaně (6)
  • Studená kuchyně (274)
    • Chlebícky, jednohubky (31)
    • Paštiky (8)
    • Pomazánky (83)
    • Saláty (72)
    • Zavařeniny, marmelády (74)
  • Tipy a triky (53)

RSS Príma receptář.cz

  • Co by byla polévka bez knedlíčků? Tyhle recepty vás dostanou 28. 9. 2025
    Polévka je základ české kuchyně. Zahřeje, zasytí a často dokáže být samostatným jídlem. Ale přiznejme si, co by to bylo za polévku bez knedlíčků? Tyhle malé kuličky dokážou obyčejnou hovězí […] Příspěvek Co by byla polévka bez knedlíčků? Tyhle recepty vás dostanou pochází z Príma receptář.cz
    Claudie Kornelová
  • Co s podzimní úrodou jablek? Štrúdl, koláče, mošt i džem 26. 9. 2025
    Každý, kdo má na zahradě alespoň jeden jabloňový strom, ví, že podzim přináší nejen radost, ale i otázku: co s tolika jablky? Jejich sklizeň je někdy tak bohatá, že už […] Příspěvek Co s podzimní úrodou jablek? Štrúdl, koláče, mošt i džem pochází z Príma receptář.cz
    Claudie Kornelová
  • Nejčastější houbařské dotazy: Jsou staré houby nebezpečné? A co se stane, když houbu zapomenete v igelitce? 3. 9. 2025
    Houby máme v Česku skoro za národní sport. Sbíráme je, sušíme, nakládáme, smažíme, plníme jimi knedlíky a říkáme o nich vtipy. Jenže i když si myslíme, že jsme zkušení houbaři, […] Příspěvek Nejčastější houbařské dotazy: Jsou staré houby nebezpečné? A co se stane, když houbu zapomenete v igelitce? pochází z Príma receptář.cz
    Claudie Kornelová

Archivy

Štítky

anglická slanina brambory bílé víno celer cibule citrónová šťáva cukr hladká mouka Houby hořčice hrubá mouka jablka kečup kmín kořenová zelenina koření kuře kuřecí prsa květák majonéza majoránka mletá paprika mléko mouka mrkev máslo olej polohrubá mouka polévka pórek rajčata rum slanina smetana strouhanka sýr sůl tvaroh těstoviny uzené maso vejce zakysaná smetana zelenina česnek šunka

Kontaktní údaje

Alida, spol. s r.o.

V Lípách 157 295 01

Mnichovo Hradiště

IČ: 63472198

info@alida.cz

Odkazy

© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress