Králík na hořčici

králičí hřbet
2 mrkve
2 cibule
1 menší celer
3 petržele
70 g másla
100 ml bílého vína
1 bobkový list, rozmarýn, tymián
100 g ostřejší hořčice
125 ml smetany ke šlehání
sůl, pepř

Králík na hořčici – recept

Králíka osolíme, opepříme, potřeme máslem a za stálého podlévání vodou pečeme asi 30 minut v rozpálené troubě.
Pak maso silně potřeme hořčicí, obložíme kousky zeleniny, bobkovým listem, tymiánem a rozmarýnem. Zmírníme teplotu trouby a za občasného podlévání pečeme dále asi 20 minut.
Když je maso měkké, králíka vyjmeme, šťávu nalijeme na pánev, přidáme víno a smetanu ke šlehání, krátce provaříme a přecedíme.
Jednotlivé porce králíka přelijeme na talíři přecezenou šťávou.