asi 1 kg vepřových žeber
sůl, pepř
chilli papričku
po 5 kuličkách nového koření a celého pepře
2 větší bobkové listy
směs Country koření
černé pivo
Pečená vepřová žebírka s pivem – recept
Omytá vepřové žebro nasekáme na menší kusy a dáme vařit do osolené vody spolu s novým kořením, celým pepřem, bobkovým listem. Vaříme do poloměkka – asi půl až tři čtvrtě hodiny (podle velikosti žeber).
Mezitím si připravíme marinádu z piva, Country koření, soli, mletého pepře a chilli.
Uvařená žebra necháme zchladnout a pak je vložíme do připravené marinády nejméně na 2 hodiny (nebo i přes noc).
Troubu si předehřejeme asi na 130° C a marinovaná žebra (i s marinádou) poklademe na pekáč a pečeme je asi 20 – 25 minut.
Pokud je nepodáváme ihned, pak žebra těsně před podáváním 10 minut zprudka ohřejeme v troubě vyhřáté na 220° C.
Pečená vepřová žebírka s pivem si dopřejeme s pečivem, zeleninovou oblohou a samozřejmě s dobře vychlazeným pivem.
Dobrou chuť!