Tvarohové ovocné knedlíky s meruňkami
250 g měkkého tvarohu 70 g hladké mouky 70 g krupice 70 g másla 1 vejce vanilkový cukr, sůl, citrónová kůra máslo na polití a cukr na posypání
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
250 g měkkého tvarohu 70 g hladké mouky 70 g krupice 70 g másla 1 vejce vanilkový cukr, sůl, citrónová kůra máslo na polití a cukr na posypání
1 celé kuře 500 g soli
400 g brambor 8 – 10 stroužků česneku 50 g sádla (husího ev. j.) nebo másla 2 vejce sůl, pepř
1/2 l mléka 1 žloutek 150 g vařených brambor 30 g cukru špetka soli, citrónová kůra 100 g polohrubé mouky 100 g tuku na smažení marmeláda na potření, cukr na posypání.
350 g vepřové krkovičky sůl, pepř 2 lžíce másla asi 2 lžíce mleté papriky 3 lžíce oleje na smažení 2 cibule 125 ml bílého vína 2 lžíce hladké mouky, 1250 ml vývaru 400 g kysaného zelí 2 bobkové listy a 2 lžičky majoránky 500 g brambor 250 g kysané smetany, dle potřeby cukr
plechovka červených fazolí ve slaném nálevu kukuřice cukrová (mražená, nakládaná, vakuovaná…) mleté maso (jakékoliv), v nouzi i klobáska kečup masox nebo bujón cibule, česnek, chilli parika – nebo cilli koření sůl, olej
2 vejce strouhanka (1 vejce = 1/2 lžíce strouhanky) mléko olej sůl, pepř, mletá paprika
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress