150 g majonézy
700 g vařených brambor
120 g steril. okurek
100 g cibule
60 g plnotučné hořčice
sladkokyselý nálev
Pomazánka na chlebíčky – recept
Brambory uvaříme ve slupce a vychladlé pak nastrouháme na jemném struhadle. Najemno nastrouháme i okurky. Cibuli nakrájíme nadrobno, spaříme ji vařící vodou, necháme okapat a vychladnout. Pak všechny ingredience dáme do mísy a společně je zlehka promícháme a zředíme sladkokyselým nálevem (může být i lak z okurek) tak, aby pomazánka nebyla příliš „tuhá“.
Pak dáme pomazánku asi na 2 hod. odležet.
TIP:
Pomazánka je výborná jako podklad na chlebíčky např. se šunkou či jinou uzeninou, nebo ji můžete použít na chlebíčky s vejcem přelitým tatarkou či majonézou, ev. dresingem dle vlastní chuti.