Kapusta s hříbky a rýží

1 středně velká kapusta
100 g rýže
150 g čerstvých hub
1 větší cibule
olej
pepř, sůl, majoránka
česnek podle chuti
1 kostka zeleninového bujónu

Kapusta s hříbky a rýží – recept

Celou očištěnou kapustu nakrájíme na nudličky. Cibuli zpěníme na trošce oleje a na změklou cibuli pak vsypeme na nudličky pokrájenou kapustu, okořeníme pepřem a majoránkou (ev. špetkou muškátového květu), malinko osolíme a ještě přidáme nakrájené hříbky. Všechno dohromady promícháme a lehce nasucho osmahneme, pak podlejeme troškou vody a směs ještě promícháme.
Teď přidáme syrovou rýži (propláchnutou), dobře promícháme a zalijeme dostatečně vodou, ve které jsme rozpustili zeleninový bujón.
Dusíme za občasného promíchání a před koncem dohotovení přidáme prolisovaný česnek.

Takto připravená kapusta s hříbky a rýží může být podávána i v rámci dělené stravy.