100/4 – Květák s vepřovým masem

Velmi chutný oběd!

350 g vepřového masa (kýta, ramínko, libový bůček)
1 střední květák
2 – 3 lžíce sójové omáčky
1 lžíce Solamylu
1 bílek
1 lžička drceného kmínu
sůl podle chuti
špetka pálivé papriky
olej na smažení
trochu octa

R o z p o č e t :

vepřové maso……………….. 35,- Kč
květák …………………. 25,- Kč
koření, bílek…………………10,- Kč
olej…………………….. 8,- Kč
příloha…………………. 15,- Kč
C e l k e m …………………. 93,- Kč



100/4 – Květák s vepřovým masem – recept

Na přípravu tohoto jídla potřebujete dvě pánve. V jedné pánvi osmažte na oleji květák rozebraný na malé růžičky. Hned zpočátku ho osolte, aby pustil vodu a rychleji změkl. Smažte asi 6 minut na prudkém ohni za stálého míchání.
Na druhé pánvi na oleji rychle osmažte maso nakrájené na hranolky, které jste ještě před smažením dali do Solamylu smíchaného s bílkem a trochou vody. Smažte prudce asi 2 minuty tak, aby hranolky masa se co nejdříve oddělily od sebe. Až maso zbělí, přidejte koření, předsmažený květák a ještě chvíli smažte vše společně.
Na závěr květák s vepřovým masem zakápněte octem (množství podle chuti, ale patří tam), promíchejte a ihned podávejte.

TIP

Do směsi květáku a masa můžete pro ozdobu přidat před podáváním ještě hrst čerstvého zeleného hrášku (ten předem spaříte vařící vodou) nebo mraženého, který se přidává bez předvaření přímo do pánve.
100/4 – Květák s vepřovým masem můžete podávat s rýží, různě upravenými brambory nebo jen s chlebem.