Výborné! (Suroviny na 2 porce)
300 g rýže
1 dl bílého vína
50 g nastrouhaného parmazánu
100 g mraženého hrášku
1 cibule
3 stroužky česneku
2 lžíce másla
1 lžíce olivového oleje
1/2 lžičky soli
1 l kuřecího vývaru (domácího)
Hráškové rizoto s parmazánem – recept
Vývar udržujte po celou dobu přípravy rizota horký.
Na hlubší pánvi zahřejte lžíci másla a olej a nadrobno pokrájenou cibuli s česnekem a solí nechte změknout. Přidejte rýži a ještě chvíli restujte.
Aby se rýže nepřipalovala, přilijte víno a dále míchejte, dokud se všechna tekutina neodpaří. Poté přilijte naběračku horkého vývaru, míchejte a opět nechte tekutinu téměř odpařit. Tak postupujte dál, dokud rýže nezměkne (asi 20 minut).
Těsně před dokončením zamíchejte do rýže zbývající máslo, rozmražený hrášek a 3/4 sýra a odstavte.
Hráškové rizoto s parmazánem pak rozdělte na talíře a posypte ho zbývajícím sýrem.