Zelenina v bešamelu s vejci

500 g různé zeleniny (mrkev, kedluben, květák, hrášek, fazolky, apod.)
30 g másla
30 g hladké mouky
3 dl mléka
sůl
2 vejce uvařená natvrdo
2 rajčata

Zelenina v bešamelu s vejci – recept

Zeleninu pokrájíme na drobné kousky, zalijeme trochou vařící osolené vody a dusíme doměkka.
Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem, rozšleháme a dobře provaříme. Podle potřeby zředíme trochou vývaru ze zelininy.
Do omáčky (bešamelu) vmícháme okapanou zeleninu, prohřejeme ji, přidáme vejce pokrájená na čtvrtky a rajčata pokrájená na dílky, přisolíme a opět prohřejeme.

Zelenina v bešamelu s vejci může být podávána jako teplá zeleninová příloha k masu, ale zároveň i jako samostatné jídlo.