Vepřové s bambusovými výhonky na sladkokyselo

1/2 kg vepřové kýty
olej (asi 0,2 l)
100 g hub šitake (ev.i jiné)
2 pórky
1 kořen zázvoru
200 g čerstvých nebo konzervovaných bambusových výhonků
1/2 lžičky mletého bílého pepře
1/2 lžičky soli
8 lžic sójové omáčky
8 lžic čínského octa
4 lžíce cukru
2 lžíce škrobu
0,25 l kuřecího vývaru
1 vejce

Vepřové s bambusovými výhonky na sladkokyselo – recept

Maso nakrájíme na tenké nudličky a naložíme do trošky škrobu, sójové omáčky a vejce. Houby nakrájíme na nudličky.
Na rozpálené pánvi (nejlíp na woku)osmažíme naložené maso a vyjmeme ho. Na zbytku oleje osmažíme na nudličky nakrájené bambusové výhonky, zázvor, houby a pórek. Dochutíme solí, octem, cukrem, pepřem, sójovou omáčkou a přilijeme trochu vývaru a povaříme asi 2 minuty. Poté přidáme maso a zahustíme škrobem.
Vepřové s bambusovými výhonky na sladkokyselo máme hotové a můžeme je podávat s rýží, ev. i s těstovinami.