500 g vepřové kýty (nebo kuřecí maso)
3 stroužky česneku
1 cibule
olej
1/4 brokolice
šálek zelených fazolek
1 menší pórek
1 lžička zázvoru
trochu pepře
1 lžička gyros koření
1/2 kostky „Vepřová pečeně“
1 lžička Podravky
drcený kmín
sůl
Vepřové maso se zeleninou – recept
Vepřovou kýtu nebo kuřecí prsa nakrájíme na kostky (nebo hranolky), dáme do mísy přidáme sůl, zázvor, gyros, kmín, pepř a zakapeme olejem. Směs promícháme a necháme odpočinout, mezitím si připravíme zeleninu.
Cibuli nakrájíme na proužky, česnek na plátky, orestujeme na oleji a přidáme nakrájené fazolky (čerstvé, sterilov. nebo mražené), na kousky pokrájenou brokolici a pórek na půlkolečka. Zeleninu ochutíme Podravkou , podle potřeby ev. ještě přisolíme a důkladně promícháváme a restujeme (nedusíme!), aby byla měkká a křupavá.
Nyní prudce na oleji orestujeme odpočinuté okořeněné maso, po chvilce snížíme teplotu, maso podlijeme vodou, přidáme 1/2 kostky „Vepřová pečeně“ a krátce (podle druhu masa) dusíme, až je měkké.
Vepřové maso se zeleninou můžeme konzumovat jen tak, nebo s přílohou podle vlastního výběru.