Vepřové maso se zeleninou

500 g vepřové kýty (nebo kuřecí maso)

3 stroužky česneku

1 cibule

olej

1/4 brokolice

šálek zelených fazolek

1 menší pórek

1 lžička zázvoru

trochu pepře

1 lžička gyros koření

1/2 kostky „Vepřová pečeně“

1 lžička Podravky

drcený kmín

sůl

Vepřové maso se zeleninou – recept

Vepřovou kýtu nebo kuřecí prsa nakrájíme na kostky (nebo hranolky), dáme do mísy přidáme sůl, zázvor, gyros, kmín, pepř a zakapeme olejem. Směs promícháme a necháme odpočinout, mezitím si připravíme zeleninu.

Cibuli nakrájíme na proužky, česnek na plátky, orestujeme na oleji a přidáme nakrájené fazolky (čerstvé, sterilov. nebo mražené), na kousky pokrájenou brokolici a pórek na půlkolečka. Zeleninu ochutíme Podravkou , podle potřeby ev. ještě přisolíme a důkladně promícháváme a restujeme (nedusíme!), aby byla měkká a křupavá.

Nyní prudce na oleji orestujeme odpočinuté okořeněné maso, po chvilce snížíme teplotu, maso podlijeme vodou, přidáme 1/2 kostky „Vepřová pečeně“ a krátce (podle druhu masa) dusíme, až je měkké.

Vepřové maso se zeleninou můžeme konzumovat jen tak, nebo s přílohou podle vlastního výběru.