Brokolicový nákyp se sýrem
250 g brokolice 50 g másla + na vymazání misky 40 g hladké mouky 2 lžíce strouhanky na vysypání misky 300 ml mléka 4 vejce 100 g sýra s modrou plísní špetka chilli nastrouhaný muškátový oříšek sůl, pepř
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
250 g brokolice 50 g másla + na vymazání misky 40 g hladké mouky 2 lžíce strouhanky na vysypání misky 300 ml mléka 4 vejce 100 g sýra s modrou plísní špetka chilli nastrouhaný muškátový oříšek sůl, pepř
400 g kuřecích prsou 500 g těstovin 1 brokolice 1/2 l smetany na vaření 250 g nivy 3 cibule česnek – podle chuti sůl, pepř bazalka olej
Brokolice tuk na vymazání a strouhanka na vysypání mísy Palačinkové těsto: 2 vejce 250 ml mléka 50 g strouhaného sýra 2 stroužky česneku hladká mouka sůl, pepř pažitka
500 g brokolice 100 g libovější anglické slaniny 1 větší pórek trochu masového vývaru bazalka, sůl, mletý pepř sýr niva
Základní recept na těsto: 200 g hladké mouky špetka soli 100 g másla 100 ml vody (ev.dle potřeby) Nádivka: 1 brokolice 2 vejce 1 větší cibule 150 g slaniny smetana špetku muškátového květu vegeta
Pikantní specialita – klasika, snadná, lehká – z jednoho pekáče. 500 g brambor 1/2 brokolice 1/2 květáku 3 cibule 50 g vlašských ořechů 3 lžíce olivového oleje 1 lžíce másla sůl, pepř Na bešamel: 2,5 dl mléka 150 g ovčího sýra (ev. jiného) 50 g másla 50 g hladké mouky 2 žloutky sůl, muškátový květ
4 větší brambory 1 brokolice 1 lžíce másla 1 lžička oleje 1 cibule sůl, mletý pepř špetka muškátového oříšku špetka mletého kmínu 6 vajec 1 dl mléka 50 g sýra (gouda, eidam) 1 – 2 lžíce usekané petrželky
© OK – RECEPTY 2023. Powered by WordPress