Vánoční vinný punč

1/2 l červeného vína
3 dl vody nebo ovocného čaje
8 lžiček přírodního cukru (podle chuti)
4 menší kousky celé skořice
1 vanilkový lusk
4 lžíce sušených brusinek
kůra z 1/2 dobře omytého citrónu
kůra z 1/2 dobře omytého pomeranče
80 ml griotky
4 lžičky amaretta
4 lžičky citrónové šťávy na dochucení

Vánoční vinný punč – recept

V hrnci nebo skleněné varné konvici svaříme vodu nebo čaj s cukrem, citrónovou a pomerančovou kůrou a skořicí. Přilijeme víno, přidáme brusinky a vanilkový lusk, uvedeme k bodu varu, ale již nevaříme.

Vroucí nápoj rozlijeme do 4 nahřátých sklenic i s brusinkami, dolijeme griotkou a amarettem, dochutíme citrónovou šťávou, případně podle chuti dosladíme a podáváme.