Králičí řízečky v celerovém těstíčku

králičí maso (zadní nohy)
sůl
1 vejce
1 lžíce hladké mouky
hrst nastrouhaného celeru
citrónová šťáva
strouhanka
olej

Králičí řízečky v celerovém těstíčku – recept

Maso rozkrajíme na menší řízečky, naklepeme a osolíme. Potom si připravíme těstíčko z jednoho vejce, lžíce hladké mouky, špetky soli a hrsti jemně nastrouhaného celeru, který jsme ještě předtím chvíli povařili s citrónovou šťávou (aby celer nezhnědnul).
ňízečky obalíme v těstíčku a ještě nakonec lehce v jemně prosáté strouhance.
Králičí řízečky v celerovém těstíčku smažíme zvolna na rozehřátém oleji a podáváme s bramborovou kaší či bramborovým salátem, americkými brambory nebo s hranolky, k tomu zeleninový salát nebo kompot, ev. tatarskou omáčku apod.

TIP

Při smažení řízečků můžeme dát do oleje lžičku másla (pro lepší chuť) a pár koleček mrkve proti přepalování tuku. Stejně jako králičí řízečky můžeme upravit např. řízečky z kuřecího masa, budou rovněž vynikající.