Studená zeleninová polévka s podmáslím

Rychlá, chutná, levná a osvěžující letní polévka:

salátová okurka (malá)
2 rajčata
zelená naťová cibulka nebo pažitka
3 dl kysaného podmáslí
1 vejce natvrdo
sůl, pepř

Studená zeleninová polévka s podmáslím – recept

Salátovou okurku nastrouháme do hlubšího polévkového talíře (nebo misky), odstraníme vymačkáním přebytečnou vodu z okurky , nastrouhanou okurku podle chuti osolíme, opepříme a zalijeme 3 dl dobře vychlazeného podmáslí a promícháme.
Na kostičky pokrájená rajčata ozdobně poklademe kolem vnějšího okraje polévky, doprostřed talíře vložíme na kostičky nakrájené vejce a vše zasypeme jemně nakrájenou zelenou cibulkou nebo pažitkou a podáváme.

TIP

Studená zeleninová polévka s podmáslím je nejen laciné, ale i dobře vypadající chutné jídlo, ke kterému větším jedlíkům můžeme přidat pečivo.