600 g cukety
2 vejce
sůl
30 g droždí
150 g celozrnné mouky
100 g strouhaného sýra
celozrnná strouhanka
olivový olej
Cuketové čevapčiči se sýrem – recept
Cuketu nahrubo nastrouháme a osolíme, necháme asi 15 minut stát(aby pustila vodu), pak vymačkáme přebytečnou vodu a přidáme droždí, mouku, vejce a vše dobře propracujeme. Nakonec zapracujeme ještě strouhaný sýr. Pokud je těsto příliš řídké, přidáme strouhanku.
Ze směsi vytvoříme válečky, které obalíme ve strouhance a cuketové čevapčiči se sýrem osmažíme dozlatova na „nepřilnavé“ pánvi potřené olivovým olejem.
Cuketové čevapčiči se sýrem podáváme s vařenými brambory, hořčicí, cibulí, ev. tatarskou omáčkou apod.