Cibulový salát s rajčaty
4 cibule 2 rajčata 1/2 středně velké salátové okurky sůl ocet trošku cukru usekané bazalkové listy ev. zelená petrželka
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
4 cibule 2 rajčata 1/2 středně velké salátové okurky sůl ocet trošku cukru usekané bazalkové listy ev. zelená petrželka
200 g zakysané smetany 2 lžičky dijonské hořčice 1 větší salátová okurka 2 malé sterilované okurky 1 větší stroužek česneku 1 lžíce jemně nasekaného kopru 2 vejce uvařená natvrdo sůl, mletý pepř citronová šťáva
200 g rajčat 2 hlávky salátu 1 salátová okurka 2 svazky ředkviček 4 natvrdo uvařená vejce 1/4 l kyselé smetany sůl citrónová šťáva
Na jejich přípravu můžete využít např. vykoledovaná vajíčka. Natvrdo uvařená vejce kousek salátové okurky hřebíček sůl, mletý pepř nebo mletá paprika svazek pažitky nebo petrželky, řeřichy čerstvá zelenina na oblohu (např. rajčata, zelená paprika, ředkvičky ap.)
Rychlá, chutná, levná a osvěžující letní polévka: salátová okurka (malá) 2 rajčata zelená naťová cibulka nebo pažitka 3 dl kysaného podmáslí 1 vejce natvrdo sůl, pepř
1 lžíce bílého vinného octa sůl, mletý pepř 2 stroužky česneku 1 lžíce směsi koření tzatziki 1 lžíce olivového oleje 250 g hustého bílého jogurtu 1 velká salátová okurka kopr
jako předkrm nebo lehká večeře. 1 hlávkový salát 1 svazek ředkviček 1 salátová okurka 2 mladé cibulky se zelenou natí 1 vejce uvařené natvrdo 1 lžíce citronové šťávy 1/2 lžičky soli 5 lžic bílého jogurtu pažitka nebo petrželka
© OK – RECEPTY 2024. Powered by WordPress