40 g slaniny
400 g pórku
80 g cibule
300 g pokrájené šunky
4 jablka
2 vejce
0,25 l smetany
sůl, mletý bílý pepř
200 g strouhaného eidamu
20 g másla
strouhanka na vysypání pekáčku
zelená petrželka na ozdobu
Zapečený pórek s jablky – recept
Kostičky slaniny opečeme, přisypeme k nim nakrájenou cibuli i pórek a lehce osmažíme. Osolíme, opepříme, zalijeme horkou vodou a krátce podusíme. Zeleninu smícháme s plátky oloupaných jablek, šunky a částí sýra.
Vymažeme si pekáček (formu) máslem, vysypeme strouhankou a připravenou směs do něj vložíme. Zalijeme vše pak vejci rozšlehanými ve smetaně a zapečeme v předehřáté troubě.
Před koncem zapečení posypeme zbylým sýrem a necháme v teple dojít, aby se sýr roztavil.
Zapečený pórek s jablky na talíři pak posypeme zelenou petrželkou.