Francouzské brambory s houbami
1 kg brambor 500 g čerstvých hub 500 ml mléka 5 vajec 100 g slaniny 50 g másla cibule olej na dušení hub sůl, pepř
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
1 kg brambor 500 g čerstvých hub 500 ml mléka 5 vajec 100 g slaniny 50 g másla cibule olej na dušení hub sůl, pepř
1 větší pórek sůl 2 kostky masoxu 3 lžíce másla 2 vejce 3 lžíce oleje 3 starší rohlíky nebo housky
500 g čerstvých hub (nejlépe směs) 1 střední cibule olej sůl, pepř drcený kmín vejce – podle chuti a počtu porcí
1 hrnek moučkového cukru 1 hrnek hladké mouky 1 hrnek polohrubé mouky 2 vejce 1/4 l smetany ke šlehání 1 kypřící prášek 2 lžíce mléka trochu citrónové šťávy 1 sklenice (Omnia 0,7 l) rybízového kompotu nebo asi 1/2 kg čerstvého rybízu tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání plechu trochu moučkového a vanilkového cukru […]
800 g růžičkové kapusty 250 g uzené klobásy 3 lžíce másla 2 lžíce hladké mouky 125 ml mléka 1 vejce 50 g strouhaného ementálu 2 – 3 stroužky česneku sůl špetku cukru muškátový oříšek
1 veka 150 g šunky 150 g eidamu 4 vejce 3 – 4 stroužky česneku olej sůl, pepř
3 hrnky strouhaného sýra – cihla 1 hrnek ovesných vloček 3 – 4 vejce strouhanka sůl olej
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress