Rychlé rybízové řezy

1 hrnek moučkového cukru
1 hrnek hladké mouky
1 hrnek polohrubé mouky
2 vejce
1/4 l smetany ke šlehání
1 kypřící prášek
2 lžíce mléka
trochu citrónové šťávy
1 sklenice (Omnia 0,7 l) rybízového kompotu nebo asi 1/2 kg čerstvého rybízu
tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání plechu
trochu moučkového a vanilkového cukru na posypání řezů

Rychlé rybízové řezy – recept

Vejce rozšleháme s cukrem, postupně přidáváme mléko, citrónovou šťávu a prosátou hladkou mouku, potom lehce vmícháme ušlehanou šlehačku a prosátou polohrubou mouku, kterou jsme smíchali s kypřícím práškem.
Těsto nalijeme na vymaštěný a hrubou moukou vysypaný plech, rozhrneme je tak, aby u krajů bylo ve vyšší vrstvě, poklademe odkapaným rybízovým kompotem (nebo omytým a dobře odkapaným čerstvým rybízem) a upečeme ve středně vyhřáté troubě.
Rychlé rybízové řezy před podáním posypeme moučkovým cukrem, který jsme promíchali s vanilkovým cukrem.

TIP

ňezy jsou rychle hotové, velmi chutné a uvedený recept můžete použít i v kombinaci s jiným drobnějším ovocem, např. borůvkami apod. Dobrou chuť!