Bábovka s jablky
240 g tuku (máslo, Hera apod.) 240 g cukru 3 celá vejce 240 g polohrubé mouky 1/2 prášku do pečiva 3 oloupaná jablka 3/4 lžičky mleté skořice
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
240 g tuku (máslo, Hera apod.) 240 g cukru 3 celá vejce 240 g polohrubé mouky 1/2 prášku do pečiva 3 oloupaná jablka 3/4 lžičky mleté skořice
500 g nastrouhaných jablek 3 vejce 300 g cukru krupice 1 vanilkový cukr 150 ml oleje 500 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 2 sáčky čokoládové polevy (koupíme hotové – mléčná nebo hořká) tuk na vymazání a mouku na vysypání plechu
2 lžíce sádla nebo másla 2 lžíce hladké mouky 2 vejce sůl, pepř sladká mletá paprika majoránka 1 – 2 stroužky česneku 1 masox
1 větší květák 4 vařené brambory 1 houska trochu mléka pepř, sůl 150 g šunkového salámu 2 vejce hladká mouka strouhanka vejce olej na smažení
2 brambory sůl, majoránka česnek podle chuti 1 vejce 4 plátky salámu olej na smažení zeleninu na ozdobení
500 g polohrubé mouky 2 – 3 lžíce cukru 1/2 Hery 4 žloutky 1 kostka droždí 3 dl mléka Náplň: 4 bílky 350 g práškový cukr 200 g mleté vlašské ořechy
500 g tvarohu 50 g másla 3 vejce 2 lžíce krupice 2 lžíce hrubé mouky strouhanka sůl máslo na pokapání noků Na omáčku: 6 lžic džemu (rybízový, višňový, meruňkový apod.) 1 dl sladké smetany
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress