Květákové karbanátky

1 větší květák
4 vařené brambory
1 houska
trochu mléka
pepř, sůl
150 g šunkového salámu
2 vejce
hladká mouka
strouhanka
vejce
olej na smažení

Květákové karbanátky – recept

Květák uvaříme ve slané vodě, v mléce navlhčíme housku. Obojí umeleme spolu s vařenými brambory, přidáme najemno nasekaný salám, 2 vejce, osolíme, opepříme a promícháme. Je-li potřeba, zahustíme ještě trochou strouhanky.
Tvoříme karbanátky, které obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance.
Květákové karbanátky smažíme na rozpáleném oleji a podáváme s vařenými brambory.

TIP

Vodu, ve které jsme květák uvařili nevyléváme, můžeme z ní po přidání různé zeleniny uvařit ještě výbornou zeleninovou polévku.