Žebrácká polévka
30 g másla 50 g hladké mouky 1,5 l vody sůl, kmín 2 krajíce suchého nalámaného chleba 1 vejce trošku mléka koření podle vlastní chuti pažitka nebo zelená petrželka
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
30 g másla 50 g hladké mouky 1,5 l vody sůl, kmín 2 krajíce suchého nalámaného chleba 1 vejce trošku mléka koření podle vlastní chuti pažitka nebo zelená petrželka
10 vajec 300 g vařených brambor 1 cibule 3 lžíce hořčice 200 g zeleninové směsi (mrkev, hrášek, kukuřice 1/2 kelímku zakysané smetany 250 ml majonézy sůl
500 g polohrubé mouky 250 ml mléka 2 vejce sůl tuk na smažení palačinek (olej, ceres ap.)+ dušení zeleniny kousek pórku 1 – 2 papriky 1 menší cuketa 2 cibule 3 stroužky česneku trochu grilovacího koření mletý pepř kousek másla na vymazání pekáčku 100 g uzeného sýra
Smažený sýr zase trochu jinak! 200 g tvrdého sýra 1 vejce 1 lžíce hladké mouky strouhanku podle potřeby olej na smažení tatarská omáčka ostrý kečup 1 stroužek česneku
4 plátky vepřové kotlety 8 lžíc strouhanky 8 lžíc strouhaného sýra 3 vejce 1 lžička bylinkové soli olej na smažení
250 g celeru 100 g šunky 100 ml sladké smetany 3 vejce 1 lžíce jemně nasekané celerové nebo petrželové natě sůl, pepř, koření podle vlastní chuti strouhanka podle potřeby tuk na smažení
500 g mletého masa 2 vejce 1 mrkev kousek celeru 2 lžíce hrášku (sterilovaný nebo mražený) 3 stroužky česneku sůl, pepř, grilovací koření 2 lžíce nasekané zelené petrželky 2 lžíce hladké mouky 2 lžičky křenu
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress