Celerové placičky

250 g celeru

100 g šunky

100 ml sladké smetany

3 vejce

1 lžíce jemně nasekané celerové nebo petrželové natě

sůl, pepř, koření podle vlastní chuti

strouhanka podle potřeby

tuk na smažení

Celerové placičky – recept

Hrubě nastrouhaný celer zalijeme vodou, osolíme, povaříme doměkka, scedíme, dáme do misky.
Vmícháme žloutky rozmíchané se smetanou, koření, jemně nakrájenou šunku a nať. Zahustíme strouhankou do kašovité konzistence, podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílků.

Lžící děláme na pánvi hromádky, lehce je stlačíme na placičky a zvolna po obou stranách usmažíme.

Celerové placičky podáváme buď samotné se salátem nebo s vařenými brambory a tatarskou omáčkou nebo s bramborovou kaší.