Houbový paprikáš
1 kg lesních hub (pevné druhy) 200 g uzené slaniny 2 velké cibule 2 velké bílé papriky 2 rajčata 3 stroužky česneku sůl, pepř, kmín drcený, paprika sladká i pálivá, šalvěj, tymián 3 dl zakysané smetany 2 dl červeného vína
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
1 kg lesních hub (pevné druhy) 200 g uzené slaniny 2 velké cibule 2 velké bílé papriky 2 rajčata 3 stroužky česneku sůl, pepř, kmín drcený, paprika sladká i pálivá, šalvěj, tymián 3 dl zakysané smetany 2 dl červeného vína
Rychlá, levná a velmi dobrá večeře. brambory hladká mouka mletá sladká paprika sůl sušený česnek tuk na vymaštění plechu
předek z králíka srdce, plíce, játra, ledvinky 4 lžíce sádla 1 velká cibule 1 lžíce mleté sladké papriky sůl 1 lžíce hladké mouky majoránka (feferonka, mletá pálivá paprika)
1 kuře 3 lžíce oleje 1 cibule 1 lžička sladké mleté papriky vývar (nebo voda) podle potřeby sůl, mletý pepř 1 lžíce hladké mouky 250 g žampiónů 3 zelené papriky 4 rajčata 30 g slaniny 125 ml smetany
1 – 2 svazky (podle velikosti) lahůdkové cibulky vč. natě 30 g másla 1/2 lžičky mleté sladké papriky 1/2 lžíce hladké mouky 1 kostka masoxu špetku pepře sůl podle potřeby 2 starší rohlíky olej nebo máslo na osmažení rohlíků
Netradiční super „zobání“ k vínu nebo jen tak. brambory olej na smažení červená paprika sůl mandle
300 g hlívy ústřičné 3 lžíce oleje 1 cibule 1 lžíce hladké mouky 1 lžička mleté papriky špetka soli a pepře 100 ml rajského protlaku
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress