Guláš z hlívy ústřičné

300 g hlívy ústřičné
3 lžíce oleje
1 cibule
1 lžíce hladké mouky
1 lžička mleté papriky
špetka soli a pepře
100 ml rajského protlaku

Guláš z hlívy ústřičné – recept

Omytou hlívu nakrájíme na kousky asi 3×3 cm a orestujeme ji na pánvi s olejem.
Mezitím si v kastrůlku připravíme jíšku z oleje, mouky a cibule. Zalijeme ji vodou, přisypeme mletou papriku, osolíme, opepříme a přidáme rajský protlak. Všechno dobře promícháme a povaříme.
Povařenou jíšku pak přecedíme rovnou na restovanou hlívu a na mírném ohni všechno ještě asi 15 minut dusíme, aby se chutě propojily.

Guláš z hlívy ústřičné nemá chybu! Podáváme jej s houskovým nebo bramborovým knedlíkem.