Guláš z kuřete se žampióny

1 kuře
3 lžíce oleje
1 cibule
1 lžička sladké mleté papriky
vývar (nebo voda) podle potřeby
sůl, mletý pepř
1 lžíce hladké mouky
250 g žampiónů
3 zelené papriky
4 rajčata
30 g slaniny
125 ml smetany

Guláš z kuřete se žampióny – recept

Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli a vmícháme sladkou mletou papriku. Na malé kousky rozdělené kuře (zbavené kosti a kůže, ty použijeme na kuřecí polévku) na ní krátce opečeme, podlijeme vodou nebo vývarem, osolíme, opepříme a dusíme doměkka.
Měkké kuře vyjmeme, šťávu vysmahneme do tuku, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou nebo vývarem, rozšleháme a povaříme.
Nakrájené žampióny, papriky a rajčata podusíme na pokrájené slanině.
Tuto podušenou směs vložíme pak ke kuřeti, přelijeme přecezenou (moukou zaprášenou) šťávou, smetanou a necháme přejít varem a výborný guláš z kuřete se žampióny je hotový.

TIP

Přílohou tohoto vynikajícího gulášku mohou být gnocchi – dostanou se koupit a jsou za 2 – 3 minuty uvařeny, ale samozřejmě i klasický knedlík či těstoviny, noky ap.