Vepřový guláš s husími játry v chlebu

750 g vepřového plecka
2 lžíce sádla
250 g husích jater
1 velká cibule
20 g česneku
20 g mleté papriky
sůl, kmín, majoránka
50 g rajčatového protlaku
30 g hladké mouky
500 ml vývaru
malé bochníčky chleba

Vepřový guláš s husími játry v chlebu – recept

Nakrájenou cibuli osmažíme jemně dozlatova v kastrolu na části rozpáleného sádla, přidáme na kostky nakrájené maso, promícháme a necháme chvíli dusit za občasného promíchání ve vlastní šťávě. Poté přidáme mletou papriku, jemně osolíme, okmínujeme a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme. Když je maso skoro měkké, přidáme kousky odblaněných jater a dodusíme.
Guláš zahustíme tmavší jíškou připravenou ze zbylého sádla a hladké mouky a necháme chvíli povařit. Před dokončením vaření guláš ještě dochutíme prolisovaným česnekem, špetkou majoránky a rajčatovým protlakem.

Vepřový guláš s husími játry v chlebu podáváme v malých vydlabaných bochníčcích chleba, který je zároveň ideální přilohou.