Koblihy bez smažení
500 g hladké mouky 250 ml mléka 40 g cukru 50 g Hery 1 žloutek špetka soli 1 vanilkový cukr 1 kostka droždí marmeláda kousek másla na potření 3 lžíce rumu
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
500 g hladké mouky 250 ml mléka 40 g cukru 50 g Hery 1 žloutek špetka soli 1 vanilkový cukr 1 kostka droždí marmeláda kousek másla na potření 3 lžíce rumu
600 g hladké mouky 1 kostka droždí 6 žloutků 80 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr 80 g másla špetka soli 2 lžíce rumu 1 citron 250 – 300 ml vlažného mléka olej na smažení 10 lžic meruňkové (ev. jiné) marmelády cukr na posypání
Pečení mandlového cukroví z dvojího těsta není vůbec tak náročné cukroví jak se na první dojem může jevit. Na pečené těsto: 210 g hladké mouky 70 g moučkového cukru 140 g Hery 20 g kakaa 40 g strouhaných mandlí Na nepečené těsto: 150 g moučkového cukru 50 g sušeného mléka 60 g Hery (nebo másla) […]
Na těsto: 210 g hladké mouky 70 g moučkového cukru 140 g tuku (polovinu másla, polovinu rostlin. tuku) 2 žloutky vanilkový cukr trochu citrónové kůry (nastrouhané) pikantnější marmeládu na potření Ořechová směs: 2 bílky 100 g strouhaných ořechů 50 g cukru trochu citrónové kůry
Starodávný, jednoduchý, nenáročný recept na cukroví, které zpestří naši „klasiku“ a nenabourá rozpočet: 100 g strouhaných (loupaných) mandlí 250 g práškového cukru 1/2 lžíce citrónové šťávy 1/2 lžíce citrónové kůry mletá skořice 2 lžíce marmelády
500 g hladké mouky 200 g másla 100 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr kůra z 1 citronu 2 vejce Na krém: 350 g moučkového cukru 50 g másla 50 g vlašských ořechů 75 g čokolády na vaření 1 žloutek 1 lžička rumu Na dohotovení: 150 g rybízové marmelády 150 g meruňkové marmelády
250 g měkkého tvarohu 250 g Hery 250 g hladké mouky 1 lžička prášku do pečiva vejce na potření tuk na vymaštění plechu marmeláda
© OK – RECEPTY 2023. Powered by WordPress